Bu yıl 325 çifti evlendireceğiz

Bu yıl 325 çifti evlendireceğiz

Mehir Aile Derneği, düzenlediği basın toplantısı ile yönetim kurulunun tanıtımını yaptı. Toplantıda ayrıca 2017 yılı projeleri hakkında bilgiler verildi

Mehir Aile Derneği, düzenlediği basın toplantısı ile yönetim kurulunun tanıtımını yaptı. Toplantıda ayrıca 2017 yılı projeleri hakkında bilgiler verildi. Ramada Otel'de gerçekleştirilen programa Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aygül Erdem'in yanı sıra Onursal Başkanı Mustafa Özdemir,  Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Tuzla, Durmuş Ali Kandak, Ramazan Tezel, Bahattin Işık, Oğuzhan Aydın, Veli Koyuncu, Necati Erdem, Güler Pekkendir ve davetliler katıldı.

AİLENİN YAŞATILMASI GEREKİR

Basın toplantısında konuşan Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aygül Erdem, ailenin Türk milletinin asırlar boyunca bağımsız bir devlet olarak yaşamasını sağlayan unsurlardan en önemlisi olduğunu belirtti. Ailenin ayrıca toplumun çekirdeği olduğunu dile getiren Erdem, “Aile, toplumun aynasıdır. Mikro yansımasıdır. Dolayısıyla bu kurumun sağlam ve köklü değerler üzerine kurulması ve yaşatılması gerekmektedir” dedi.

MUTLU AİLE MUTLU TOPLUMU OLUŞTURUR

Erdem, Mehir Aile Derneği'nin kurulmasına ilişkin de bilgiler vererek, 02.06.2016 tarihinde bir grup iş adamı ve akademisyenle birlikte kurduklarını söyledi. “Mutlu bireyin mutlu aileyi, mutlu ailenin de mutlu toplumu oluşturduğu bilincindeyiz” diyen Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bilinçle Konya'nın 31 ilçesinde, ülkemizin 81 ilinde ve yurtdışındaki ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlere hizmet etmek amacıyla kuruldu.”

İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇLERİ EVLENDİRİYORUZ

2017 yılı içerisinde gerçekleştirecekleri projeleri basın ile paylaşan Erdem, Karadağ-Rojaye'de yaşayan ihtiyaç sahibi 50 çiftin toplu nikah ve düğün organizasyonlarını yapacaklarını ifade etti. İstanbul'da yaşayan Filistinli ihtiyaç sahibi 100 çiftin toplu nikah ve düğün organizasyonlarını da gerçekleştireceklerini kaydeden Erdem, “Filistin Gazze'de yaşayan ihtiyaç sahibi 150 çiftin toplu düğün ve nikah organizasyonunu yapacağız. Konya Bozkır'da yaşayan ihtiyaç sahibi 25 çiftin masraflarını üstleneceğiz” açıklamalarında bulundu.

ALLAH'IN AYETİNİ UYGULUYORUZ

Nur suresi 32. ayetini hatırlatan Erdem, konuşmasını şu cümleler ile tamamladı: “Allah, ayette şöyle buyurmuştur: 'İçinizden bekar olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyileri (nikaha müsaid olanları) evlendirin! Eğer fakir iseler, Allah; lütfundan onları zenginleştirir. Çünkü Allah, Vasi (rahmeti geniş olan) dır, Alim (her şeyi bilen) dir.' Bizler, bu ayeti sosyal hayatta uygulamak için yola çıkmış bulunmaktayız. Mehir Aile Derneğimiz bu ayeti sosyal hayatta uygulamak isteyen tüm hayırseverlerimiz için bir köprüdür.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.