Bu üst geçit yakışmıyor!

Bu üst geçit yakışmıyor!

Beyşehir Çevre Yolu üzerinde, Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yanında bulanan üst geçit çatlamaya başladı. Her gün binlerce öğrencinin ve vatandaşın kullandığı üstgeçit yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Üst geçitten çok belediyenin reklam panosuna dönen bazı üst geçitler, alarm veriyor. Bunlardan bir tanesi de Beyşehir Çevre Yolu üzerinde, Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yanında bulanan üst geçit. Her gün binlerce öğrencinin kullandığı bu üstgeçitteki çatlaklar, öğrencilerin ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Çatlakların her geçen gün arttığı üst geçitle ilgili her hangi bir çalışma hala yapılmadı. Üstgeçitte sayıları her geçen gün artan çatlaklar, vatandaşları tedirgin ediyor. Üst geçidin yakınında iki okulun bulunması nedeniyle günde yüzlerce öğrenci ve vatandaş çevre yolunun karşısına geçmek için bu üst geçidi kullanıyor. Yetkililerin ihmalkarlığı ve vurdumduymazlığı üstgeçidi kullanan öğrencilerin ve vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor.

VATANDAŞ YENİ ÜST GEÇİT İSTİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi birçok üst geçiti yıkarak, yeni ve modern üst geçitler yaptı. Beyşehir Caddesi üzerinde bulunan üst geçitin akıbeti ise hala belli değil. Vatandaşlar, üst geçitin yıkılarak, yeni bir üst geçit yapılmasını istiyor. Üstgeçidi her gün kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, “Önlem alınması için illa üst geçit yıkılmalı mı? Ya da illa ölümlü bir olay mı meydana gelmeli?” diyerek, tepkilerini dile getiriyor. Okullarına giden öğrenciler ise aynı yol üzerinde yeni yapılan üstgeçidi örnek vererek, modern bir üst geçit yapılmasını istiyor. Üstgeçiti kullanan öğrenciler “Araç trafiği çok yoğun olduğu ve yakınlarda başka geçiş güzergahı bulunmadığı için her gün okula gidip gelirken bu üst geçiti kullanıyorum. Bu çatlakları farkettikten sonra üst geçiti kullanırken endişeleniyorum. Çünkü bu çatlaklar her an bir faciaya neden olabilir. Bu nedenden dolayı bu üst geçidi sağlıklı bulmuyorum. Herhangi bir facia yaşanmadan yetkililer bir an önce gerekli önlemleri almalı” ifadelerini kullandı.

FACİA YAŞANMADAN ÖNLEN ALINMALI

Sık sık üstgeçiti kullandığını aktaran Hasan Akıncı isimli bir vatandaş ise bu üstgeçide zaman zaman "Konya'nın bugünü ve yarını için çalışıyoruz" gibi sloganların yazıldığını, dolayısıyla bu çatlakların bu sloganlarla uyumlu olmadığını dile getirdi. Akıncı, "Facialar yaşanmadan ülke olarak pek önlem almayı bilmiyoruz. Depremlerle sık sık bununla yüzleşiyoruz. Dolayısıyla bu üst geçit de öyle. Beyşehir Çevre Yolu'ndan günde binlerce araç geçiyor. Bu araçlar sarsıntı oluşturuyor ve buda üst geçide yansıyor. Bu nedenle sağlıklı bir hizmet verebilmesi için üst geçidin güçlenmesi veya yenilenmesi gerekir. Birkaç noktada çatlak mevcut ve bu çatlaklar daha da genişleyebilir” dedi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.