Bu ülke 135 bin lira maaşla 85 bin işçi alacak!

Bu ülke 135 bin lira maaşla 85 bin işçi alacak!

Türkiye'de milyonlarca insan düşük maaş gerekçesiyle yurt dışında iş fırsatlarına göz atıyor. Son olarak bu ülke 135 bin lira maaşla 85 bin işçi alacağını duyurdu.

Ekonomik koşulların zorlaştığı Türkiye'de milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücretin miktarı ise 11 bin 402 lira. Şuan ülkenin yüzde 50'si bu maaşla evindi geçindirmeye çalışıyor. Ev kiraları bile bazı şehirlerde ortalama 10 bin lirayı geçti.

isvicre-3.jpg

Bu yüzden vatandaş yurt dışında iş imkanlarını araştırıyor. Son olarak bir ülke ayda 4 bin 500 Euro maaş ile yani 135 bin lira maaşla 85 bin işçi alacağını duyurdu. İsviçre, ekonomisini canlandırmak ve farklı alanlarda çalışacak eleman bulmak için 85 bin kişiye yeni iş fırsatı sunacak.

isvicre.jpg

ALIM YAPILACAK SEKTÖRLER BELLİ OLDU

İsviçre’de en çok çalışan aranan sektörler sağlık, turizm, teknoloji ve mühendislik olarak belirlendi. Ülke, hemşire, yaşlı bakıcı, teknisyen, yazılımcı ve mühendis gibi mesleklerde çalışacak personel için ilanlar yayınlanmaya devam ediyor. Bu sektörlerdeki talepleri karşılamak için geniş bir istihdam planı yapıldı.

isvicre-2.webp

AYDA 135 BİN LİRA MAAŞ ÖDENECEK

İşçi alımları için belirlenen minimum maaş ise 4400 Frank olarak açıklandı. Bu rakam ise güncel kurla 4560 Euroya denk geliyor. İsviçre’nin bu kapsamlı istihdam projesi, hem ülkenin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hem de farklı alanlardaki eksiklikleri gidermeyi amaçlıyor. Ülkede iş arayanlar için bu haber, yeni bir kariyer imkanı anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.