Bu sektörde meşhur olan 9 şirket iflas etti! On binlerce insan işsiz kaldı

Bu sektörde meşhur olan 9 şirket iflas etti! On binlerce insan işsiz kaldı

Küresel ekonomik kriz etkilerini hissettirmeye devam ederken dünya genelinde en çok iflasın görüldüğü sektörler belli oldu. Bu sektörde faaliyet gösteren 9 meşhur firma iflas etti.

Dünya tarihinin en büyük salgınlarından olan koronavirüs ekonomiyi alt üst etti. Küresel tedarik zincirinin tamamen kırılmasıyla ithalat ve ihracat yapan firmalar zora girdi. Bu süreçte en az zarar gören sektör gıda alanında faaliyet gösterenler olarak biliniyor. Üretim yapanlar ise parça tedarik edemediği için zora girdi.

iflas-1111.webp

Pandemi döneminde ticaret dengeleri tamamen değişti. Bu değişime bağlı olarak binlerce firma iflas etti. Söz konusu firmaların bazılarının iflasına ihtimal bile verilmezken durumun bu kadar ciddi olması ekonomi dünyasını tedirgin etti. Pandemide en çok zarar eden kuruluşlar belli oldu.

iflas-3432.jpeg

Seyahat yasağından dolayı salgın boyunca en büyük zarara uğrayan firmalar havayolunda faaliyet gösterenler olarak biliniyor. En az zarar edenler ise sağlık sektöründe işlerini yürüten firmalar. Havayolu firmaları uçuş yasaklarından dolayı zararı karşılayamadı ve iflas etti.

alitalia.jpg

Söz konusu iflasların en yoğun olduğu yıl 34 havayolu şirketinin iflas ettiği 2019 yılı olarak ön plana çıkıyor. 2020 yılında 31 havayolu firması faaliyetlerine son verdi.

ucak-iflas.jpg

2021 yılında 19, 2022 yılında ise 12 firma iflas etti. Bu yılın ilk 9 ayında ise 9 meşhur havayolu firmasının iflas ettiği açıklandı.

flybeeee.jpg

Söz konusu iflas eden firmaların en bilindik olanı ise İtalya'nın meşhur firması Alitalia. Bir diğer firma İngiltere'nin Flybe firması. Uçakla seyahat oranı bu yıl yükseldi ancak ekonomi uzmanları hava ulaşımı sektöründe iflasların devam edeceğini düşünüyor.