Bu market atıksız alışverişi teşvik edecek

Bu market atıksız alışverişi teşvik edecek

Emine Erdoğan, Ankara'da atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret etti, tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indiren dolum istasyonlarını inceledi.

Emine Erdoğan, Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'ndeki, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin (Tarım Kredi) atıksız alışverişi teşvik eden "Tarım Kredi Sıfır Marketi"ni ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Marketler Genel Müdürü Orhan Kozan da Emine Erdoğan'a eşlik ederek, market hakkında bilgi verdi.

yag.jpg

Dolum istasyonları hakkında bilgi aldı

Emine Erdoğan, tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indirmeyi hedefleyen çamaşır, bulaşık deterjanı ve sıvı sabun "dolum istasyonunu" da inceleyerek, nasıl kullanıldığı hakkında bilgi aldı.

Yüzde 70'e varan su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemiyle üretilen meyve ve sebzelerin, "sisleme" sistemiyle gün boyu taze kalmasının sağlandığı reyonu da inceleyen Emine Erdoğan, bu sistemle atığın azaldığına dikkati çekti.

Erdoğan, Anadolu'nun dört bir yanındaki kadınların üretime katılarak kendi ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını destekleyen özel reyondaki kadın kooperatiflerinin ürünlerini dikkatle inceledi, ata tohumundan üretilen ürünlere de ilgi gösterdi.

Çölyak hastaları ile glütensiz beslenmeyi tercih edenlere yönelik temel gıda, atıştırmalık ve kahvaltılık kategorilerindeki çok sayıda ürünü de inceleyen Emine Erdoğan, organik bakliyat ürünlerinin konvansiyonel ürünlerle temasını önleyecek şekilde satışa sunularak, el değmeden paketleme imkanı sunan "bakliyat ve kuruyemiş çeşmesi" hakkında da bilgi aldı.

Kasalar da dahil hiçbir aşamada plastik poşetin kullanılmadığı marketin, hijyenik ve doğaya faydalı olduğunu belirten Erdoğan, market çalışanları ve alışverişe gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaret esnasında Bakan Yumaklı, Emine Erdoğan'a, geçen günlerde hayata geçen, gıda işletmelerinin denetim durumunun tüketicilerce takip edilmesine imkan sağlayan karekod uygulaması hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.