Bu kişilerin maaşına büyük zam yapılacak!

Bu kişilerin maaşına büyük zam yapılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, HaberTürk televizyonunda katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz sorulan sorular üzerine memur ve memur emekli maaşıyla ilgili yapılacak zam oranının sinyalini verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, HaberTürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy'un konuğu oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz memur ve emeklilerine yönelik yapılacak maaş zammı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, memur ve emekli maaşıyla ilgili olarak da gelecek yıl daha yüksek bir maaş artışı olacağını söyledi. Kesin maaş artışı hakkında herhangi bir rakam vermedi, ancak enflasyon oranlarını baz aldığında artışın önemli olacağını belirtti.

Yılmazın bu açıklamasını ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yorumladı.

Erdursun, açıklanan enflasyon ve enflasyon beklentisi ile yapılan hesaplar sonucu alınacak maaş zammını şu ifadeler ile duyurdu:

" TÜİK Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 9,09 olarak açıkladı. Enflasyon Oranını 2022’ye oranladığımızda (Eylül, Ekim ayında daha yüksek enflasyon olursa, geçmiş yıllarda böyle olmuştu!) 2024 Ocak ayında SSK, Bağ-Kur emeklilerine %63 Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara en az %72 oranında (enflasyon farkı+zam)verilebilir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.