Bu Jülyet başka Jülyet

Bu Jülyet başka Jülyet

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, satışlarının yarısını gerçekleştirdiği Giulietta için spor bir versiyon sunuyor.

QV isimli bu araç, 235 beygirlik gücüyle dikkat çekmeyi sevmeyenleri mutlu ediyor.
 
Alfa Romeo
'nun MiTo ile başlattığı yeni tasarım hareketi, Giulietta (Jülyet) modeliyle daha da etkili hale geldi. Markanın C sınıfındaki temsilcisi Giulietta, tasarımıyla olduğu kadar zengin donanımı ve ekonomik motor seçenekleriyle de markanın satışlarına ciddi katkı sağladı. Öyle ki, satılan her 2 Alfa Romeo'dan biri Giulietta adını taşıyor. Son derece şık ve sportif çizgilerle oluşturulan aracı yeteri kadar güçlü bulmayanlar için İtalyan üretici, Quattrofoglio Verde (QV) isimli gizli bir modeli ürün gamına ekledi. Dış tasarım olarak standart modellerden pek de farklı olmayan QV, güçlü motoru, yüksek performansı ve dikkat çekici sesiyle kendine bağlamasını iyi biliyor.

DNA ve Elektronik Q2 standart

Markanın en güçlü serisini temsil eden QV, Giulietta elbisesinin altında sadece birkaç küçük farklılık sunuyor. Dikkatli gözlerden kaçmayacak bu farklılıklar 18 inçlik özel Alfa jantları, çift egzoz çıkışı ve bu çıkışları çevreleyen difüzör, saten krom kaplamalı aynalar, yan etekler, yeşil QV logosu ve güçlendirilmiş kırmızı fren kaliperleri olarak sıralanıyor. Bir başka değişle QV, trafikte fazla dikkat çekmek istemeyenler için biçilmiş kaftan.

İç mekana geçildiğinde ise kırmızı dikişli kumaş/deri koltukların dışında bir değişiklik bulunmuyor. Son derece ferah olan iç mekanda büyük vites topuzu ve kalınlığı iyi ayarlanmış deri direksiyon simidinin kullanımı oldukça rahat. Vites topuzunun önünde yer alan DNA sistemi QV'de de yerini alıyor. Elektronik Q2 diferansiyelin yer aldığı araçta sistem D konumundayken (dinamik) gaz tepkileri ve direksiyon yönlendirmeyi keskinleşiyor. N (normal) günlük kullanıma uygunken ve A (all weather) özellikle kış aylarında elektronik sistemleri sınırlayarak hareket kabiliyetini artırıyor.

6.8 saniyede 100 kilometre

Giulietta QV'nin en önemli farkı aslında motor kaputunun altında yatıyor. 1.75 litrelik turbo beslemeli benzinli motor, araca fazlasıyla güç sağlıyor. Fazlasıyla diyoruz çünkü önden çekişli araç, yüksek tork sebebiyle özellikle ilk viteste gücünün tamamını yere aktaramıyor. Suna rağmen üretilen 235 beygirlik güç ve 340 nm'lik tork, trafikteki birçok otomobilden yüksek performansa işaret etmekte. Bu verilere de yansımış. 0-100 km/s hızlanmasını 6.8 saniyede tamamlayan araç, asıl hünerini bundan sonra gösteriyor. Yüksek hacim ve tork maksimum sürat olan 242 km/s'ye kadar soluksuz ivmelemeyi sağlıyor. 6 ileri manuel şanzımanın başarılı geçişleri ve kısa oranları oldukça beğenimizi kazandı.

İzinden çıkarmak zor

Yüksek tork sebebiyle tam gaz girilen virajlarda önden kayma görülse de Q2 sistemi sayesinde aracı izinden çıkarmak oldukça zor oluyor. Fren sistemi ise yüksek gücü dizginlemekte başarılı. Hızlanma esnasıyla motor ve egzozlardan gelen sesleri dinlemek ise büyük keyif. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 7.6 litre olan araçta bu değeri yakalamak mümkün fakat bu sadece sağ ayağına hakim olabilenler için. Bizim kullanımımızda 10.4 litreyi tutturan araçta 8 litreye kadar inmeyi başardığımızı söylemeden geçmeyelim.  

87 bin liradan satılıyor

Son derece zengin bir donanımla satılan aracın fiyatı 86 bin 928 lira olarak belirlenmiş. Lüks bir marka ve yüksek motor hacmine rağmen fiyatın benzer güçteki rakiplerden yüksek olmaması Alfa Romeo'nun başarısı olarak görülebilir. 6 hava yastığından DNA'ya, çift bölgeli otomatik klimadan Elektronik Q2 diferansiyele kadar eksiksiz bir paketle sunulan araç, bize göre 5 kapılı spor bir otomobil arayanlar için en başarılı seçimlerden.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.