Bu hafta borsada en çok Konya firması kazandırdı! İsmini herkes biliyor

Bu hafta borsada en çok Konya firması kazandırdı! İsmini herkes biliyor

Borsada en çok para kazandıran ve kaybettiren hisseler düzenli olarak açıklanıyor. Bu hafta en çok para kazandıran firmanın Konya merkezli olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye genelinde son zamanlarda borsadan hisset satın alarak yatırım yapanların sayısında rekor artış var. Vatandaş geleneksel yatırım aracı olan altından vazgeçmiş durumda. Hisse senedi satın alanların sayısı her geçen gün artıyor.

yatirimlar.jpg

Yatırımcılar en çok hangi hisselerin kazandırdığını araştırıyor. Bora İstanbul ile ilgili veriler düzenli olarak paylaşılıyor. Bu hafta ise istatistiklerden bir sürpriz çıktı. Herkesin ismini bildiği meşhur Konya firması borsada en çok kazandıran firma olarak kayıtlara geçti.

konya-havadan.jpg

Bahsi geçen bu firma inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Konya'da yapılan inşaatların büyük bir kısmında bu markanın ürünleri kullanılıyor.

konya-cimentoo.jpg

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 36,02'yle Konya Çimento oldu. Konya Çimento'yu yüzde 21,18'le Tüpraş, yüzde 19,7'yle Zorlu Enerji izledi. Konya firması olan Konya Çimento'nun listenin başında yer alması önemli bir detay olarak kayıtlara geçti.

cimento-konya.jpg

Söz konusu hisseler arasında en çok değer kaybedenler yüzde 11,89'la Bim Birleşik Mağazaları, yüzde 7,06'yla Garanti BBVA, yüzde 7,02'yle İzmir Demir Çelik şeklinde sıralandı.

Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler, 346 milyar 932 milyon lirayla Türk Hava Yolları, 342 milyar 346 milyon lirayla Koç Holding ve 313 milyar 257 milyon lirayla Ford Otomotiv Sanayi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum