Bu haber borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yine af kararı çıkacak

Bu haber borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yine af kararı çıkacak

Türkiye'de borcu olup kara listeye girenlere güzel haber verildi. Birçok borcu kapsayan affın çıkacağı söyleniyor.

Türkiye'de birçok vatandaş borçlarını ödeyemediği için kara listede yer alıyor. Yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte Sicil affı getirilmesi planlanıyor. Buna göre, bazı şartları taşıyan kişilerin borçları silinecek. Sicil affı düzenlemesinde vergi borçları, trafik cezaları, SGK primleri gibi çeşitli kamu borçları affedilecek

SİCİL AFFI ŞARTLARI AÇIKLANDI

Kamu Son Haber'de yer alan içeriğe göre, Milyonlarca borçlu vatandaşı heyecanlandıran yeni düzenleme olan Sicil affı uygulamasının detayları belli oldu. Buna göre, Sicil affı, taşıt, konut, ihtiyaç kredileri ve kredi kartı borçlarını da kapsayarak borçluların kara listeden çıkmasını sağlayacak.

borc-1.webp

BORÇLAR TEKRARDAN YAPILANDIRILACAK

Sicil affı düzenlemesi ile birlikte devlet destekli borç kapatma kredisi ise, borçlu vatandaşların birikmiş borçlarını daha avantajlı koşullarla yeniden yapılandırmasına imkan tanıyacak. Bu krediler, kişilerin yüksek faizli borçlarını daha düşük faiz oranlarıyla yeniden yapılandırarak mali yüklerini hafifletmeyi planlıyor. Devletten alınacak olan borç kapatma kredisinin bazı şartları bulunuyor. Bu şartlar genellikle kredi notu, gelir düzeyi ve kredi geçmişi gibi faktörleri içermektedir.

EN AZ 50 LİRALIK KREDİ SAĞLANACAK

Sicil affı düzenlemesiyle birlikte Ziraat Bankası aracılığıyla en az 50 bin TL olarak sağlanacak olan bu kredi, borçları tek bir çatı altında toplayarak daha uygun ödeme koşullarıyla ödeme imkanı sunacak.

RESMİ GAZETE'TE YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Yapılan düzenleme ile birlikte borç kapatma kredisi düzenlemesi devam ediyor. Buna göre kredinin başvuru şartları ve detayları henüz açıklanmazken yasal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından vatandaşlar bu fırsattan yararlanabilecekler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum