Bu camide Filistin gündemde tutuluyor

Bu camide Filistin gündemde tutuluyor

Karatay Sanayi Yeni Camii’nde “İsrail zulmü ve boykot ürünleri” isimli bir sergi düzenledi.

Karatay Sanayi Yeni Cami Derneği ve Cami İmam Hatibi Ahmet Çığırgan tarafından düzenlenen sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Boykot ürünlerinin detaylı bir listesinin bulunduğu broşür cuma namazı sonrası dağıtıldı. Dernek Başkanı Mustafa Yolcu ve Cami İmam Hatibi Ahmet Çığırgan, resim sergisinin gün boyu açık tutulduğunu ve sanayi esnafının büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

sanayi-cami-sergi-3.jpeg

sanayi-cami-sergi-5.jpeg

SOYKIRIM GÜNDEMDEN DÜŞMEMELİ

“Zulme engel olamıyorsanız onu duyurun” sözünden yola çıkarak üç aya yaklaşan savaşın ve soykırımın gündemden düşmemesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerinin altını çizen Cami İmam Hatibi Ahmet Çığırgan, “İsrail Zulmü ve Boykot Ürünleri isimli sergimiz sanayi çalışanları tarafından büyük ilgi gördü. Resimlerle yaşanan dramı anlatmaya çalıştık. Ayrıca bastırdığımız 8 sayfalık bir broşürü de dağıtarak boykot ürünleri konusunda sanayi çalışanlarının bu konuda bilinçlenmesini hedefledik. Sergi esnasında bu çocukları görünce torunlarım gözümün önüne geliyor diyen ve göz yaşı döken insanları müşahede ettik. Boykot broşürünün çok çabuk tükenmesi halkımızın bu konuya ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Sergi esnasında bir çok kardeşimizin sergideki resimleri cep telefonları ile fotoğraflarını çektiklerini gözlemledik” dedi.

sanayi-cami-sergi-2.jpeg

ŞEHİTLERİMİZE DE DUA EDİLDİ

Sergiye Pençe Kilit operasyonunda şehit olan 12 askerimizin isim ve fotoğraflarını da dahil ettiklerini belirten Çığırgan sözlerini şöyle tamamladı: “Şehitlerimize olan minnettarlığımızı ifade etmeye çalıştık. Cuma namazı öncesinde yaptığımız vaazda şehitlerimiz için dua ve niyazda bulunarak, güven içinde cuma namazı kılıyorsak bunu vatan savunmasında canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve güvenlik kuvvetlerine borçlu olduğumuzu ifade ettik.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

sanayi-cami-sergi-4.jpeg

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.