Bu atıklar kimin?

Bu atıklar kimin?

Geçen yıl kimyasal atıkların atıldığı bölgede şimdi de tıbbi atıklar bulundu. Peki, bu atıklar kim ya da kimler tarafından neden buraya bırakıldı?



Olay, geçtiğimiz yıl Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi arkasında, köpekten kaçarken boş araziye giren çocuğun toprağa gömülerek yanmasıyla ortaya çıktı. Çocuğun esrarengiz toprakta yanmasının gündeme taşınmasının ardından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bölgedeki yanan topraktan numune alarak incelenmesi amacıyla TÜBİTAK’a gönderdi. Gelen sonuç ise yanan maddenin toprak olmadığı, yıllar önce bölgeye atılan demir, bakır, alüminyum gibi metal parçaları olduğunu ortaya çıkardı. Konunun aydınlatılmasının ardından bu maddelerin bertaraf edilmesi için çalışma başlatıldı.
ÇİMENTO FABRİKASINDA KULLANILACAK
Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için etrafı tellerle çevrilen üç ayrı noktadaki atıkların çimento fabrikasında kullanılabileceği sonucuna varılarak, bunun için gerekli girişimler başlatıldı. Atıkların önümüzdeki günlerde çimento fabrikasına taşınması için çalışma başlatıldığı bir dönemde bölgede tıbbi atıkların bulunmasıyla gözler tekrar bu olaya çevrildi. Tıbbi atıkların gazetemizin dünkü sayısında gündeme taşınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler gerekli incelemeleri yapmak için bölgeye gitti. Kimin tarafından atıldığı bilinmeyen tıbbi atıklar Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Toplama ekiplerince toplanarak Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’ne gönderildi.
ATIKLAR KİM TARAFINDAN BIRAKILDI
Peki, bu atıkları bölgeye kim dökmüş olabilir? Herkes bu sorunun cevabını bekliyor. Hem daha önceki kimyasal atıkların hem de şimdi ortaya çıkan tıbbi atıkların kim tarafından bırakıldığı bilinmiyor. Her iki atığın da kimler tarafından bırakıldığının bulunması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.