Brissa yolda geçilmiyor

Brissa yolda geçilmiyor

Kulüplerarası Puanlı Yol Bisikleti Yarışında Kocaeli Brisaspor birinci oldu.

Pekin 2008 Olimpiyatları’ndan sonra yapılan ilk resmi yarış Kulüplerarası Puanlı Yol Bisikleti Yarışı Alanya Sezon Açılış Kupası sona erdi. 3 gün süren yarışlar sonunda Kocaeli Brisaspor, büyük erkekler, büyük bayanlar ve genç erkekler kategorilerde birinci oldu. Yarışların son gününde şehir içi kriteryum yarışları yapıldı. 5 kategoride yapılan yarışlarda Büyük erkekler kriteryum yarışında sporcular, 2 bin 700 metrelik parkurda 18 tur atarak 48.6 kilometre ile yarışı tamamlarken genç erkekler, 40,5 kilometre, yıldız erkekler, bayanlar ve masterler 27 kilometre pedal çevirdi.

Büyük erkekler kriteryum yarışının birincisi Konya Şekerspor’dan Miraç Kal (01.11.30) olurken, Kocaeli Brisaspor’dan aynı süre ve tekerlek farkıyla İsmail Aksoy ikinci, Antalya Kepez Belediyespor’dan Recep Ünalan üçüncü oldu. Genç erkeklerde Kocaeli Brisaspor’dan Ali Osman Usta (01.03.15) yarışı birinci sırada tamamlarken, aynı takımdan Muhammet Geyiker (01.04.35) ikinciliği, Ali Rıza Tanrıverdi (01.04.35) üçüncülüğü elde etti.
Yıldız erkeklerde ise Konya İl Özel İdaresi’nden Engin Yılmaz (44.03) birinci oldu. Bu kategoride Karaman Gençlik Spor’dan Ferhan Sezer ikinci, Konya Şekerspor’dan Ahmet Örken de aynı süre ve tekerlek farkıyla yarışı üçüncü sırada tamamladı. Büyük bayanlar kriteryum yarışlarında Kocaeli Brisaspor’dan Merve Tayfun (49.50) birinci, aynı takımdan Senem Güler (49.50) ikinci ve Sakarya Telekomspor’dan Nurdan Esen (52.30) üçüncü sırayı aldı.
Genç bayanlar kriteryum yarışında ise Balıkesir Gençlikspor’dan Duygu Çokal (52.30) birinci, Çanakkale Gençlikspor’dan Bikem Özdemir (54.05) ikinci, Sivas’tan ferdi olarak yarışan Sevda Sevinçcin de (54.06) üçüncü en iyi dereceyi yaptı. Masterlar kriteryum yarışında ise Taçam Gökbörü birinci, Cenk Tufan ikinci, Hakan Şenöz de üçüncü oldu.
TAKIM SIRALAMASI
Alanya’da üç gündür devam eden yarışlar sonunda takım sıralaması ise şöyle oluştu: Yıldız erkekler: 1. Konya İl Özel İdare, 2. Kepez Belediyespor, 3. Konya Medaşspor Genç erkekler: 1. Kocaeli Brisaspor, 2. Konya İl Özel İdaresi, 3. Konya Selçuklu Belediyespor Büyük erkekler: 1. Kocaeli Brisaspor 2. Kocaeli Brisaspor (B) takımı 3. Konya Şekerspor Büyük bayanlar: 1. Kocaeli Brisaspor, 2. Sakarya Telekom, 3. Balıkesir Gençlik Genç bayanlar: 1. Balıkesir Gençlikspor, 2. Sakarya Gençlik,  3. Sakarya Telekom.
MÜFTÜOĞLU: GELECEK 4 YILDA BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, gazetecilerle yemekli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da katıldı. Gazetecilere, görevde kaldığı 4 yılda yaptıklarını anlatan Müftüoğlu, bisiklet sporunda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, gelecek 4 yılda da büyük hedefleri olduğunu kaydetti. Görevde oldukları 4 yılda birçok ilki gerçekleştirerek önemli başarılara imza attıklarını belirten Müftüoğlu, “Bütçemiz giderek büyüyor. Sportif başarılar artıyor. 2012 olimpiyatlarına dağ bisikletinde en az 4 sporcuyla gitmek istiyoruz. Yol bisikletinde de ilk kez olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun çok başarılı geçtiğini ve bunun Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra gençlere bisiklet sporunu sevdirme açısından da önemli etkide bulunduğunu ifade eden Müftüoğlu, bu yıl yapılacak 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na ilişkin çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Müftüoğlu, Alanya’da yapılan sezonun ilk resmi yarışını da değerlendirerek hem organizasyon açısından, hem de sporcuların performansı açısından memnunluk verici olduğunu bildirdi. Bu arada, büyük erkekler kategorisinde mücadele eden Antalya Kepez Belediyespor sporcusu Yusuf Ezirgan kriteryum yarışlarının son turunda düşerek, yaralandı. Başından yaralanan sporcunun, hastanede yapılan kontrollerinde hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.