Bozkır güzelleri seçildi

Bozkır güzelleri seçildi

Konya DSYB tarafından bu yıl ilki düzenlenen Damızlık İnek Güzellik Yarışması gerçekleştirildi. Çeşitli kategorilerde ineklerin yarıştığı programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Damızlık İnek Güzellik Yarışması KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından düzenlenen yarışmada çeşitli kategorilerdeki inekler jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye alınarak dereceleri belirlendi. Fuar Merkezi’nde devam eden Tohum, hayvancılık ve sulama teknolojileri-bitki besleme fuarlarını ziyarete gelen vatandaşlar da yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Bozkırın güzelleri podyumda sloganıyla düzenlenen yarışmaya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, DSYB Merkez Birliği Başkanı Cemalettin Özden, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan İşler, Konya Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Yaşar ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

AMAÇ MORALLERİ DÜZELTMEK

Programda söz alan Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, “Kurumsal anlamda verdiğimiz hizmetlerle şükürler olsun Türkiye’nin en büyük il birliği olduk. Güçlenmemiz Konya yetiştiricisini memnun ediyor ama yılbaşından başlayıp iyice derinleşen ve üreticiyi zora sokan bir dönemi yaşıyoruz. Fakat başta Sayın Bakan olmak üzere herkes bu sorunun 2008’deki gibi derinleşmeden çözüleceğine inanıyoruz. Bu günler sıkıntılı günler fakat bir nebze üreticinin moralini düzeltmek için böyle bir etkinlik yaptık. Bu etkinlik bir ilk, üreticilerimiz seneye daha iyi hazırlansınlar” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan DSYB Merkez Birliği Başkanı Cemalettin Özden de yaptığı konuşmada Konya’nın hızla büyüdüğünü ve lider konumuna geçen bir birlik olduğunu belirterek, “ Bu etkinlik yetiştiricimizin bir bayramıdır. 81 ilde örgütlenmiş üreticimiz Avrupa’nın meslektaşları arasında önder bir konumdadır. Avrupa’daki birlikler 100 yılını tamamlamışken biz 18 yılımızı tamamladık. Sıkıntılarımız var fakat umarız ki bunlar geçicidir, yüzlerimiz güler” ifadelerine yer verdi.

JÜRİ SEÇİMDE ZORLANDI

Son olarak söz alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar da yaptığı konuşmada bakanlık olarak üreticinin yüzünü güldürecek politikaları uyguladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bir yandan üretimi artıracak mücadeleyi verirken tüketicinin en iyi ve sağlıklı gıdayı üretmesi konusunda mücadele veriyoruz. Önemli olan akıllı ve sürdürülebilir politikalar gerçekleştirmekti biz de bunu uyguluyoruz. Bu fuarlarımızla bilgiyi üreticimize ve yetiştiricimize ulaştırabildiğimiz anlamlı bir günü yaşıyoruz. Tarımsal gelişimdeki büyük katkılardan biri de birliklerimiz odalarımız ve devlet işbirliğidir.” Konuşmaların ardından çeşitli kategorilerdeki inekler sahneye getirilerek üç kişilik jüri, protokol üyeleri ve vatandaşların beğenisine sunuldu. Jüri üyelerinin dereceye girenleri seçmekte zorlandığı görüydü. Yarışmaya katılan inekler arasında kategorilerinde ilk 3 sıraya giren ineklerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi. 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.