Bozkır Filistin için tek yürek

Bozkır Filistin için tek yürek

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği insanlık dışı saldırılar için Bozkırda düzenlenen mitingde İsrail lanetlendi.

Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamı telin için bir araya gelen binlerce Bozkırlı öğle namazını müteakip kıldıkları gıyabi cenaze namazından sonra “Kahrolsun İsrail”, “Hamas’a selam direnişe devam”, “Bozkır’dan Gazze’ye binlerce selam”, “Filistin-Türkiye omuz omuza” sloganları atarak İsrail’i telin etmek Filistin’e de destek vermek için yürüyüş yaptı.
Yürüyüşe Bozkır Belediye Başkanı Mehmet Akif Ülker, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Niyazi Yavuzer, Şoförler Odası Başkanı Ali Bilgili, Bozkırda bulunan dernek, oda, sendika ve vakıf temsilcileri ile binlerce Bozkırlı katıldı.
Gazze’de şehit düşenler için merkez büyük camide kılınan gıyabi cenaze namazından sonra elektrik santrali yanında toplanan Bozkırlılar tekbir getirerek yürüyüşe geçti. İmam Hatip Lisesine kadar yürüyen topluluk daha sonra anıt alanında miting yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan mitingde Filistin’le ilgili şiirler okundu, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İlahiyatçı Nuh Yeniay günün anlamıyla ilgili duygulu bir konuşma ve dua yaptı. Miting sonunda halka aşure ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.