Bozdağ'dan Engin Alan Yorumu: Anayasa’nın 83. Ve 84. Hükümleri Gayet Açık

Bozdağ'dan Engin Alan Yorumu: Anayasa’nın 83. Ve 84. Hükümleri Gayet Açık

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Balyoz Davası'nda hapis cezası onanan MHP Milletvekili Engin Alan'ın görevinin düşüp düşmeyeceği ile ilgili, "Anayasa’nın 83.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Balyoz Davası'nda hapis cezası onanan MHP Milletvekili Engin Alan'ın görevinin düşüp düşmeyeceği ile ilgili, "Anayasa’nın 83. ve 84. hükümleri gayet açık. Herhangi bir mahkumiyet hükmü olduğu zaman bu mahkumiyet hükmünün kesinleşmesini müteakip takip edilecek usul orada yazıyor. İç tüzükte buna uygun düzenlemeleri içeriyor. O usul neyse gereği neyse o yapılır." dedi.

Balıkesir Kültür ve Tanıtım Günleri Açılışı’na katılan Bozdağ, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. MHP milletvekili Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşüp düşmeyeceği ile ilgili bir soru üzerine Bozdağ, bu konuda şimdiye kadar kendileri ile herhangi bir temas olmadığını belirtti. Bozdağ, "Anayasa’nı 83. ve 84. hükümleri gayet açık. Herhangi bir mahkumiyet hükmü olduğu zaman bu mahkumiyet hükmünün kesinleşmesini müteakip takip edilecek usul orada yazıyor. İç tüzükte buna uygun düzenlemeleri içeriyor. O usul neyse gereği neyse o yapılır. Burada meçhul bir şey yok bilinmeyen bir şey yok. Her şey anayasada ve iç tüzükte gayet açık. O usul neyse gereği eğer kesinleşme olursa çünkü tashih karar açıklaması da var o çerçevede anayasa ve iç tüzüğe uygun olan yapılır." değerlendirmesinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in, Kosova’da bir camiyi ziyaretine ilişkin gelen tepkileri de değerlendiren Bozdağ, tepkilerin art niyetli bulduğunu söyledi. Bozdağ, "Kötü niyetli yaklaşımlar olarak değerlendiriyorum. Genelkurmay Başkanımız Kosovo’da resmi bir ziyaret bulunuyor orada, Türk birliği var orayı ziyaret ediyor, bu çerçevede görev kapsamında orada incelmelerde bulunuyor, orada hem Kosova’daki insanlarla hem de orada soydaşlarımız var bu vesileyle ziyareti sırada oradaki yetkililerle de görüşmeler yapıyor. Resmi temaslardır, sayın Genelkurmay Başkanını daha önceden planlanmış resmi temasları bunun farklı değerlendirmek Genelkurmay Başkanının ziyaretleri çerçevesinde ecdad yadigarı Sinan Paşa camini ziyaretini eleştirmek camiye gitmesini ve o ziyaretleri çerçevesinde orada bulunmasını ayıpmış gibi suçmuş gibi göstermek çok büyük saygısızlıktır çok büyük bir ayıptır. Esas utanılacak iş böylesi bir resmi ziyaret çerçevesinde yapılan çalışmayı ecdad yadigarı bir camiye yapılan ziyareti ayıp ve suç gibi göstermektir. Bunu yapanları kınıyorum." dedi.

Taksim’de bir rehabilitasyon merkezinde genç kızların suça zorlandığına dair haberlere ilişkin değerlendirmesi de sorulan Bekir Bozdağ, "Şu anda Aile Bakanlığı ve ilgililer bu çıkan haberlerle ilgili konularda gerekli yasal işlemler neyse onlar yapılıyor. Şimdi bu konular hiç kimsenin tasvip edeceği bir şey değil. Dolayısıyla böyle bir şey varsa haberin detaylarıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi değilim. Hoş görülmesi asla mümkün değildir. Oradaki herkes milletimizin devletimize emanetidir onların yetiştirilmesi ve korunması bizim vazifemizdir. Bu vazifede ihmal kastı olan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmaz gereği neyse yapılır." şeklinde konuştu.

OECD Kalkınma Yardımları Komitesi Başkanı Brian Atwood'un Türkiye'ye OECD Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC) üyeliği teklif etmesi ile ilgili de Bozdağ, "Ülkemiz açısından iftihar duyacağımız bir durum bu. OECD Başkanı yaptığı ziyarette bizzat kendisi konuşma içerisinde müteaddid kereler Türkiye’ye deyindi. Türkiye’yi çağırdık. Türkiye’nin DAC üyesi olmasının DAC’a güç katacağını güçlendireceğini defalarca ifade etti. Bugüne kadar Türkiye kapıları çalan bir ülkeydi üye olmak için kulis yapan enerji sarf eden bir ülkeydi ama şimdi insani yardımlar ve kalkınma yardımları konusunda üyeliği ile bir teşkilatın güç bulacağını o teşkilatın başkanı ifade ediyor. Artık Türkiye davet edilen üye olmasından memnuniyet duyulan bir ülke konumunda. Bundan iftihar ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.