Bozdağ'dan Abd'li Bakan Kerry'nin 'Mısır' Açıklamasına Tepki

Bozdağ'dan Abd'li Bakan Kerry'nin 'Mısır' Açıklamasına Tepki

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Mısır'da ordu demokrasiyi yeniden inşa ediyor, hükümet de sivil.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Mısır'da ordu demokrasiyi yeniden inşa ediyor, hükümet de sivil." şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Kerry’nin bu sözlerine, "Buna inanır mısınız, yoksa güler misiniz?" diye tepki gösteren Bozdağ, "ABD ve AB ülkelerinde de demokrasiyi ordu mu inşa etti? Darbe, demokrasiyi inşa etmez; aksine katleder, yok eder. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi." dedi.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'e cevap verdi. Kerry'in "Mısır'da ordu demokrasiyi yeniden inşa ediyor, hükümet de sivil." dediğini hatırlatan Bozdağ, "Buna inanır mısınız, yoksa güler misiniz?" diye sordu. Bozdağ, "Türkiye'nin yardımlarından rahatsız olanlar olabilir ama biz rahatsızlık vermeye devam edeceğiz. ABD ve AB ülkelerinde de demokrasiyi ordu mu inşa etti? Darbe, demokrasiyi inşa etmez, aksine katleder, yok eder. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.