Bozdağ: Saldırının Demokratik Tepkiyle Alakası Yok, Suçtur, Şikayetçiyim

Bozdağ: Saldırının Demokratik Tepkiyle Alakası Yok, Suçtur, Şikayetçiyim

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde kendisine saldırı yapmak isteyen şahsın demokratik bir tepki yapmadığını, suç işlediğini söyledi. Bozdağ, şahısla ilgili şikayetçi olacağını da açıkladı.

50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne hükümeti temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, konuşma yapmak üzere adının anons edilmesiyle birlikte ıslıklı ve sözlü protestolar başlamış, konuşması sırasında da devam etmişti. Bozdağ konuşmasını tamamlayıp, kürsüden indikten sonra protokoldeki yerine giderken Hüseyin Satı adlı bir kişinin saldırısına uğramıştı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacıbektaş ilçesinde yapılan şenliklerin açılış töreni sonrasında Nevşehir’e geçti. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bozdağ, bir öğrenci tarafından çiçekle karşılandı. Protokol üyeleri ile tokalaşan Bozdağ, polis mangasını selamladıktan sonra Valilik Fuaye Salonu’na geçerek şeref defterini imzaladı.

Burada saldırı ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bir şahsın “Niye geldiniz buraya?” diyerek saldırıda bulunduğunu söyledi. Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde ilimizin manevi mimarlarından Hacıbektaş-i Veli Hazretleri’nin kabrinin bulunduğunu ve her yılda anma etkinlikleri düzenlendiğini kaydeden Bozdağ, bu yılki etkinliklere Başbakan'ı ve hükümeti temsilen katıldığını söyledi. Hacıbektaş-i Veli’nin dostları ve canları ile beraber olarak hasbihal etme imkanı bulduklarını anlatan Bozdağ, “Felsefesini, sevgi anlayışını değerlendirme imkan ve fırsatı yakaladık. Gayet güzel bir program oldu. Konuşmam sırasında bazı kişilerin olumsuz tavırları oldu. Bunların Hacıbektaş-i Veli’nin dostlarını asla temsil etmediğini, ilgisinin bulunmadığını biliyoruz. Onların da bu durumdan rahatsız olduklarını biliyoruz, zaten kendileri de bunu ifade ettiler.” dedi.
Konuşmasını bitirip yerine geçerken fiili bir saldırıya maruz kaldığını kaydeden Bozdağ şöyle konuştu: “Bir şahıs 'Niye geldiniz buraya?' diyerek saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerimiz olaya müdahale ettiler. Olaydan sonra Türkiye’nin dört bir yanından arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten pek çok insanımız oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kötü ve çirkin olanı milletimizin hiçbir ferdi kabul etmez, asla onaylamaz. Bunu görmek bizi fevkalade memnun etmiştir. AK Parti, CHP ve başka partilerden pek çok insan aramıştır."

Olayın hemen arkasından CHPli bazı milletvekilleri geçmiş olsun dileklerini iletirken diğer bir kısmının şiddet eylemini gerçekleştiren saldırgana sahip çıkması fevkalade üzücü olduğunu kaydeden Bozdağ, "Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın ile milletvekili Durdu Özpolat bizzat saldırgana sahip çıkan tutum ve davranışlar içerisine girmişlerdir. Hatta Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın attığı twitte 'Hacıbektaş-i Veli anma etkinliklerinde yaka paça gözaltına alınan gazeteciyle birlikte emniyetteyiz' diyor. Bu anlayışı kınadığımı ifade etmek isterim. Biraz önce de ifade ettiğim gibi CHP’den pek çok milletvekili de arayarak olayı kınadığını ifade etti. Ama diğer taraftan CHP Genel Başkanı’nın da bulunduğu bir ortamda Genel Başkan Yardımcılarının tavrını kınadığımı ifade etmek isterim. Yani şiddet, Bakana saldırı, darp var. Böylesi bir olay karşısında yaka paça gözaltına alınan gazeteciden bahsedip, onu müdafaa eden bir anlayış var. Burada gazetecilik yok ki, bir suç, bir darp fiili var. Böyle bir olay karşısında fikri, düşüncesi, siyasi anlayışı ne olursa olsun tavır almak gerekirken buna sahip çıkan yaklaşım ortaya koydukları için Nevşehir’den bir kez daha kınadığımı ifade etmek isterim. Dönüp Hacıbektaş-i Veli’yi bir daha okumalarını rica ediyorum. Belli ki, Hacıbektaş-i Veli’nin felsefesi, inancı, aşkı ve sevdası onların göz ve kulaklarından girmemiş. Umarım, Hacıbektaş-i Veli’den onlar da feyz alırlar. Pek çok Alevi- Bektaşi derneklerinin yöneticileri, çok sayıda Alevi-Bektaşi kardeşimiz, siyasetçimiz, dostumuz aradılar her partiden. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum.”

Kendisine saldırıda bulunan şahıstan şikayetçi olacağını da ifade eden Bozdağ, “Ortada bir saldırı var, fiil var ortada. Bu kanunlara göre suçtur. Bunun bir fikirle, düşünceyle, demokratik tepkiyle alakası yok. Konuşmam için adımın anons edilmesinden konuşmamın bitimine kadar yuhalandım. Ama ben bir edeple konuşmamı yaptım. Onlar kendilerine göre bir tepki koyuyorlar. Ama bir saldırı, darp demokratik bir tepki değildir, suçtur. Suç işleyenler hukukta bunun karşılığı neyse bulmaları doğru olandır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.