Bozdağ: Çözüm Süreci Tamamlandığında Terör Tamamen Bitecek

Bozdağ: Çözüm Süreci Tamamlandığında Terör Tamamen Bitecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreciyle ilgili olarak “Olup bitenlere baktığınız zaman devletin ve milletin aleyhine olan bir şey yoktur.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreciyle ilgili olarak “Olup bitenlere baktığınız zaman devletin ve milletin aleyhine olan bir şey yoktur. İnşallah bu süreç tamamlandığında terörün tamamen bittiği bir süreç olacaktır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya Valisi Vasip Şahin’i bugün makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 6 aydan bu yana devam eden sürecin Türkiye’ye bazı olumsuzlukları durduğunu söyleyen Bozdağ, şunları ifade etti: “Çözüm süreciyle ilgili olarak Türkiye’nin hayrına olan bir süreçtir. Kan akmasını durduracak, gözyaşını dindirecek, terör sorununu bitirecek sürecin adıdır bu. Zor bir süreç. Kolay bir süreç değil. Çözümden rahatsız olan kesimler var. Zira terör devam ederken sadece terör olarak kalmadı. Aynı zamanda ekonomik bir güce de büründü. Yani PKK sadece bir terör örgütü değil aynı zamanda çıkar amaçlı ekonomik bir suç örgütü özelliğini de kazandı. Ekonomik ve siyasi olarak bu durumdan beslenen yapılar var. Onun için terörün bitmesinden rahatsız olan kesimler var. Biz hükümet olarak çözüm sürecini başarıya ulaştırma, terörü tamamen Türkiye’nin gündeminden çıkarma konusunda kararlıyız. Bu konuda ciddi adımlar attık. Çözüm sürecinin başından bu yana geçen 6 aylık süre zarfında şehit düşen asker ve polisimiz yok. Bundan sonrada şehit olmaması için çalışıyoruz."


Bu süreçte Türkiye’nin yararına gelişmeler olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, "Silahlar sustu, terör örgütü mensupları ülke dışına çıkmaya başladı. Türkiye’ye toprakları teröristlerden arındırılmış topraklara dönüşüyor. Kaçırılan kamu görevlileri, ailelerine kavuştu. Meclis'te çözüm konusunu araştırmak üzere ilk defa araştırma komisyonu kuruldu. Akil insanlar Türkiye’nin dört bir yanını gezerek durumu resmetti. Bütün bunlar ülkemizin yararına sonuçlar ortaya çıkardı.” dedi.

Süreç tamamlandığında terörün tamamen biteceğine inandığını dile getiren Bozdağ, “ Her ne kadar muhalefet partileri ve bazı çevreler bu süreci Türkiye’nin aleyhine olarak nitelendiriyorlarsa da onlarda çok iyi biliyorlar ki süreç Türkiye’nin lehinedir. Onlar siyasi çıkarlarla böyle değerlendirmeler yapıyorlar. Olup bitenlere baktığınız zaman devletin ve milletin aleyhine olan bir şey yoktur. İnşallah bu süreç bundan sonraki aşamaları da bittiği zaman terörün tamamen bittiği bir süreç olacaktır. ” diye konuştu.

Demokratikleşme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Bozdağ, “Demokratikleşme çalışmaları tamamen bu süreçle bağlı değildir. Meclis çalışmaya başladığında demokratikleşme çalışmalarına devam edilecektir. Yeni adımlarımız olacak ve Meclis'te yasalaşacaktır” ifadelerini kullandı.
Alevi açılımına ilişkin soruyu da yanıtlayan Bozdağ, “Türkiye’de Alevi kardeşlerimizin sorunlarının çözümlerine yönelik hükümetlerimiz döneminde ilk defa önemli adımlar atılmıştır. Alevi kardeşlerimiz devlet katında resmi bir muhatap buldular. 7 Alevi Çalıştayı yapıldı. Bunlara geniş katılım oldu. Her kesimin sorunları ele alındı. İlk defa böyle devletin bir hafızası oldu. Öte yandan Madımak Oteli kamulaştırılarak kültür merkezi ve kütüphane oluşturuldu. Din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarında Alevilikle ilgili bilgiler Alevi kanaat önderleri tarafından kaleme alındı. İlk defa bu oldu. Alevi klasiklerini Türkçeye çevirme adımını attık. Dersim’de olan olaylarla ilgili ilk defa bir başbakan Meclis'te özür diledi. Biz ilk defa laftan öte bu konuda somut adımlar attık. Bundan sonra atacağımız adımlar olacaktır. Başbakanımız atılacak adımlarla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu, bize de bir görev verdi. Biz de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Konuşmaktan ziyade çözüm endeksli çalışmalar yapıyoruz. 'Somut neler yapılabilir' diye çalışıyoruz.” diye konuştu.

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' isminin verilmesine yönelik eleştirilere de cevap veren Bozdağ, “Bir takım isimler üzerinden tartışmalar yapıldığında bir yere varma imkanı olmuyor. Türkiye’de her ismi seven olduğu gibi sevmeyen de var. Herkesin yüzde yüz mutabık kaldığı isimler olabilir ama bunların da sayısı çok az. Boğaz Köprüsü'ne verilen isim Alevi kardeşlerimize karşı yapılmış bir takım hadiselere müstenit verilmiş değildir. Çünkü Yavuz Sultan Selim, sonuç itibariyle Osmanlı döneminde hizmet etmiş bir padişahtır. Hilafet ve kutsal emaneti Anadolu’ya getirmiş bir insandır. İsmin açıklanmasından sonra böyle eleştiriler yapılmıştır. Kimsenin aklına böyle bir şey gelmemiştir. İnsanlarımızın içinde baktığınız zaman 'Ali' ismi herkesin kullandığı bir isimdir. Ehli Beyt’in isimleri bu milletin ortak isimleridir. Yani bizi birbirimize bağlayan şey Ehli Beyt sevgisidir. Bunu özellikle ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Vasip Şahin, Bakan Bozdağ'a ziyaret sonunda kilim hediye etti.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.