Böyle olur Hürriyet'in haberi

Böyle olur Hürriyet'in haberi

Hürriyet Gazetesi, bugün sürmanşetinden verdiği bir haberle sosyal sorumluluk adı altında yüz kızartıcı bir habere imza attı.

Hürriyet Gazetesi, sosyal sorumluluk gerektiren kimsesiz bebeklerle ilgili bir haberi 'Tecavüz Bebekleri' manşetiyle vererek, gazetecilik kariyerinin yüz kızartıcı durumlarından birine daha imza attı.

Geçtiğimiz günlerde ‘başörtülü penguen’ haberiyle büyük bir hataya imza atan Hürriyet Gazetesi bu hafta da benzer bir hataya imza attı. Üstelik bunu sosyal sorumluluk adı altında yaptı!

Hürriyet Gazetesi, Pazar ekinde Şeyh Zayed Çocuk Yurdu'ndaki çocuklarla ilgili geniş yer ayırdığı bir haberi  'Tecavüz Bebekleri' başlığı ile duyurdu. Buraya kadar herşey normal. Anormal olansa bu bebeklerin fotoğraflarını Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne uymayarak yayınlamaktan imtina etmemesi!

HÜRRİYET'İN YALAN ÇIKAN "BAŞÖRTÜLÜ PENGUEN" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Oysa Bebek dahi olsa bu ocukların gelecekte zarar görmemeleri için Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 16. maddesine göre "Hiçbir çocuğun özel yaşantısına aile, konut ve iletişimine keyfi ya da haksız bir biçimde müdahale yapılamayacağı gibi, onur ve itibarına da haksız olarak saldırılamaz. Çocuğun bu tür müdahale ve saldırılara karşı yasa tarafından korunmaya hakkı vardır."


03res1-003.jpg


03res2-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.