Boşanma Davaları Kaça Ayrılır?

Boşanma Davaları Kaça Ayrılır?

Boşanma Davaları Kaça Ayrılır?

Mahkemeler her ne kadar hayat insanların hayatlarında uzak durmak istedikleri yerlerinde başında geliyor olsa da bazen bu durumdan kaçamıyoruz. Özellikle boşanma davası gibi can sıkıcı ve bizler için zor olan bir dava ile hakim karşısına çıkmak birçok insanın istemediği ve hayat boyunca istemekten uzak duracağı bir durum.

Boşanma davalarının ise avukatsız bir şekilde açılabiliyor olması onların kolay davalar olduğu izlenimini yaratsa da durum oldukça farklı. Dava prosedürleri, günlük hayatta vaktimizi alması gibi zorlukların dışında boşanma davaları kendi içerisinde anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası diye ikiye ayrılıyor.

 

Bu iki ayrımın içerisinde anlaşmalı boşanma davası nispeten çiftler için kolay olsa da dikkat edilmesi gereken belli detaylar söz konusu ve bunları bir anlaşmalı boşanma avukatı dışında birinin görmesi zor olabilir. Evlilik öncesi yapılmış sözleşmeden, evlilik süresi boyunca yaşanan durumlara kadar her şeyi detaylı bir şekilde inceleyip oluşacak olan minimuma düşürmek ise yine sayesinde olabiliyor. Bu yüzden eğer davanız anlaşmalı bir boşanma davası olsa bile bir avukat tutmanızda fayda var. Yoksa ufak can sıkıcı detaylar yüzünden boşanma davanızda sorunlar çıkabilir ya da maddi, manevi zarara uğrayabilirsiniz.

 

Bir diğer boşanma davası türü ise çekişmeli boşanma davaları. Tarafların çeşitli konular üzerine birbirleri ile anlaşamaması durumunda açılan ve aile mahkemelerinin üzerinde en fazla durduğu boşanma davaları olarak bilinirler. Özellikle çekişmeli boşanma davalarında çekişmeli boşanma avukatı tutmak sizlere oldukça büyük avantajlar sağlayabilir. Çekişmeli boşanma davaları yapılar gereği zor olmasından dolayı avukatsız bir şekilde yıllar boyunca sürebilir. Ancak bir bu süreyi kısaltabileceği gibi kendinizi en iyi ve en doğru şekilde ifade etmenize yardımcı olacak. Çekişmeli boşanma davalarında birçok dava yanlış dilekçe veya ifadeden dolayı taraflara ciddi kayıplar yaşatabiliyor. Tüm bu sorunları açıp davanın kısa sürede son bulmasının yolu ise hiç kuşkusuz çekişmeli boşanma avukatı sağlıyor.

 

Sonuç olarak boşanma davaları her ne kadar kolay görünüyor olsa da kişilerin yeterli hukuk bilgisine sahip olmaması nedeni ile sarpa sarabilir ve psikolojinizi bozup size derin acılar yaşatabilir. Bu yüzden mutlaka bir ya da hukuk bürosu ile iletişime geçiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.