Borussia Dortmund: 1 - Galatasaray: 0 (İlk Yarı)

Borussia Dortmund: 1 - Galatasaray: 0 (İlk Yarı)

Stat: Signal Iduna ParkHakemler: Pavel Kralovec, Roman Slysko, Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu)Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller, Lukazs Piszczek, Neven Subotic, Sokratis Papastathopoulos, Erik Durm, Sebastian Kehl, Sven Bender, Sh

Stat: Signal Iduna Park

Hakemler: Pavel Kralovec, Roman Slysko, Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu)

Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller, Lukazs Piszczek, Neven Subotic, Sokratis Papastathopoulos, Erik Durm, Sebastian Kehl, Sven Bender, Shinji Kagawa, Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang

Galatasaray: Fernando Muslera, Tarık Çamdal, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Selçuk İnan, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Wesley Sneijder, Blerim Dzemaili, Umut Bulut

Gol: Dk. 39 Marco Reus (Borussia Dortmund)

Sarı kart: Dk. 44 Selçuk İnan (Galatasaray)

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, gruptaki 4. maçında deplasmanda Almanya'nın Borussia Dortmund takımı ile karşılaşıyor. Maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sezon Bundesliga'ya iyi başlayamayan Alman ekibi Borussia Dortmund ligde düşme hattında yer alırken, temsilcimiz Galatasaray ise son Süper Lig maçını kazanarak ligde 2. sırada yer almakdı.

İki ekip 1997/1998 sezonundan itibaren 7 kez karşı karşıya gelmiş, bunların 3'ünü Galatasaray kazanırken, 3'ünü de Alman ekibi Borussia Dortmund kazandı, 1 maçta da eşitlik bozulmamıştı.

Temsilcimiz D grubunda oynadığı 3 maçta toplam 2 gol atıp 9 gol yedi, Alman ekibi Borussia Dortmund ise 9 gol atarak henüz ağlarında gol görmedi. D grubunda ilk 3 maçlardan sonra oluşan tabloda temsilcimiz Galatasaray, topladığı 1 puan ile 4. sırada yer alırken, Alman ekibi Borussia Dortmund ise topladığı 9 puan ile grubun zirvesinde bulunuyor.

Alman Ekip Borussia Dortmund'da Nuri Şahin, Ji Dong-Won, Oliver Kirch, Jakub Blaszczykowski ve Mats Hummels 18 kişilik kadroda yer alamayan isimler oldu.

Temsilcimiz Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan Aydın Yılmaz ve Goran Pandev'in yanı sıra Emre Çolak ve Gökhan Zan bu zorlu mücadelede kadroda yer alamayan isimler oldu. Burak Yılmaz ise ilk 11'de kendine yer bulamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada gelişen Borussia Dortmund atağında Marco Reus'un ceza alanı dışındaki şutu yandan auta çıktı.

14. dakikada gelişen Galatasaray atağında Tarık Çamdal'ın sağ çaprazdan ceza alanı içerisine gönderdiği ortaya, Sneijder röveşata yaparak vurdu ancak top kalecide kaldı.

25. dakikada Reus'un kullandığı korner atışında Sokratis kafayı vurdu ancak top üst direkten geri döndü. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Mkhitaryan şutunu çekti ama top kaleci Muslera'da kaldı.

33. dakikada Mkhitarya'nın topuk pası sonrası Kagawa ceza alanı dışından şutunu çekti fakat top az farkla auta gitti.

39. dakikada Borussia Dortmund, Marco Reus'un golüyle 1-0 öne geçti. Orta sahada topla buluşan Piszczek defansın arasından yerden topu Reus'un önüne doğru attı. Topla süratle ilerleyen Reus, ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan şutunu çekti ve top Muslera'nın bacaklarının arasından ağlarla buluştu. 1-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Borussia Dortmund, Galatasaray karşısında soyunma odasına 1-0 önde girdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.