Borcu olanlara müjde verildi! Bu tarihte af geliyor faydalanmak için bunu yapın

Borcu olanlara müjde verildi! Bu tarihte af geliyor faydalanmak için bunu yapın

Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarına borcu olanlara müjdeli haber verildi. Edinilen bilgiye göre bir af paketi daha geliyor. Faydalanmak için vatandaşın bunu yapması gerekiyor.

Türkiye genelinde devlete yapılacak ödemelerle ilgili belli dönemlerde aflar uygulanıyor. Vatandaş af geleceğini düşündüğü için genellikle ödemelerini yapmıyor. Uzun süredir gündemde olan bir konuyla ilgili af müjdesi verildi. Yeni paket kapsamında devlete borcu olan binlerce kişi aftan yararlanacak.

borc-af.webp

EN DİKKAT ÇEKİCİ MADDE BELLİ OLDU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan ve Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmek için bekletilen yeni torba yasada yer alan 80 maddenin içerisinde en dikkat çeken unsur Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaynaklı borçların affedilmesi oldu. TBMM'ye getirilen torba yasada SGK borçlarına yönelik ibareler de yer alırken, bu maddelerin en dikkat çekeni ise GSS prim borçlarının affedilmesine yönelik kanun teklifi oldu.

TGRT'de yayınlanan habere göre; torba yasa teklifindeki 54. madde kapsamında GSS prim borçlularına af gelmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili madde için torba yasa teklifinde ise şunlar kaydedilmişti:

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş ise konuya ilişkin, sigortası olmayan tüm vatandaşların GSS primi olarak her ay hanesinde 402 TL borç kaydedildiğini belirterek, “Genel Sağlık Sigortası borcu olan, daha önce yeşil kartlı diyebileceğimiz vatandaşlarımız herhangi bir işte çalışmadığından dolayı her ay hanesine 402 TL GSS primi bir de bunun gecikmiş bir şekilde gecikme zammı var.

Birikmiş büyük borçlar var. Ve Torba Kanunda bununla ilgili sürpriz bir madde var. 1 Ocak 2024 tarihine kadar birikmiş GSS prim borçları, bu borçların faizleri ve gecikme cezalarından devlet tamamen vazgeçecek. Devlet artık primlerinin de aslını istemeyecek." ifadelerini kullandı.

İsa Karakaş, bu düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af düzenlemesi olduğuna da dikkat çekerek kapsamı ile ilgili olarak “1 Ocak 2024’e kadar tahakkuk etmiş olan borçların t

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum