Bologna uzmanlarından SÜ'ye ziyaret

Bologna uzmanlarından SÜ'ye ziyaret

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Bologna Uzmanları Ulusal Takım Projeleri kapsamında Konya'ya gelen 3 kişi, Selçuk Üniversitesi'ni (SÜ) ziyaret etti.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Bologna Uzmanları Ulusal Takım Projeleri kapsamında Konya'ya gelen 3 kişi, Selçuk Üniversitesi'ni (SÜ) ziyaret etti.
     Üniversitenin 2006 yılından bu yana Bologna sürecine ilişkin çalışmalarını inceleyen 3 kişilik heyet daha sonra bazı fakülte ve enstitülerde inceleme yaptı.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Bologna sürecine ilişkin SÜ'nün üzerine düşen görevleri en ince ayrıntısına kadar başarıyla gerçekleştireceğini belirtti.
     Bologno sürecinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Gökbel, konuyla ilgili çalışmaların önümüzdeki yıllarda ivme kazanacağını, SÜ'nün her alanda Bologna sürecini başarıyla uygulayan üniversiteler arasına gireceğini dile getirdi.
     Bologna Uzmanı Sakarya Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise hemen hemen her ülkede Bologna Uzmanları Ulusal Takımı'nın kurulduğunu, konunun giderek önem kazandığını ifade etti.
     Türkiye'de 2006 yılında kurulan Bologna Uzmanları Ulusal Takımı'nın Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edildiğini anlatan Durman, ''Şu ana kadar her yıl proje düzenliyorduk ve 2006 yılından bu yana 5 dönem proje gerçekleştirildi. Son projemiz ise Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projesidir. Bu proje süreklilik sağlamak adına 2011 ve 2013 yılını kapsayacak düzeyde planlandı ve bu çerçevede 14 arkadaşımız bu projede görev almaktadır. Geçtiğimiz yıllarda üniversiteler ziyaret ederek bir takım paylaşımlarda bulunmuştuk. Gördük ki Bologna süreciyle ilgili konuşulmayan ve bilinmeyen bir şey kalmadı. Artık hem ulusal hem de kurumlar düzeyinde uygulama çalışmaları başlatılmalıdır'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.