Bölgesel Lig’de hayal kırıklığı

Bölgesel Lig’de hayal kırıklığı

Bölgesel Amatör Ligde Konya takımları henüz 3. Lige çıkma başarısı gösteremedi. Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi uygulamaya koyalı 8 sezon oldu. Konya takımları geride kalan 7 sezonda da 3. Lige çıkma başarısı gösteremedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi uygulamaya koyalı 8 sezon oldu. Konya bu ligde 7 sezon 3 takımla temsil edilirken bir sezon ise iki takımla mücadele verdi. Konya takımları 8 sezonda 3. Lige çıkma başarısı gösteremedi.

YAKALANAN TEK BAŞARI PLAY-OFF

Bu yıl 8. Sezonunu geçiren Bölgesel Amatör Ligde Konya takımlarının yaşadığı tek başarı 3.Lige yükselme baraj maçları oynamak oldu. Bu başarıyı ise yakalayan tek takım Bölgesel Amatör Ligin başlangıcından bu yana Konya’yı temsil eden Sarayönü Belediyespor oldu  Bu güne kadar  Sarayönü Belediyespor dışında bu ligde mücadele eden birçok takım ya küme düştü ya da vasatı aşamadı.

Yıllardır 3.Lig özlemini dindirmek için sezona başlayan yeşil-siyahlı ekip, bu yıl da umduğunu bulamadı. Son 4 haftada sadece 1 puan toplayabilen ve sezonun ilk yarısını 22 puanda tamamlayan temsilcimizin lider Serik Belediyespor ile arasında tam 15 puan fark var oluştu. Başarısız bir sezon geçiren Sarayönü Belediyespor’un  ikinci yarı performansı merak ediliyor

 AYNI ŞEYLER YAŞANIYOR

Yedi sezonun geride kaldığı Bölgesel Amatör Ligde 8.sezonunu geçiren Konya ekipleri  geride kalan 13 hafta sonunda vasatı aşamadı.  Konya’yı temsil eden bir başka ekip olan Akşehirspor da kümede kalma hedefi ile mücadele ediyor. Kırmızı-beyazlı ekip geride kalan 13 hafta sonunda 9 puanla 11. sırada yer alıyor.  Bir başka Konya ekibi Ereğlispor ise 13 hafta sonunda  7 puanla 12. sırada yer aldı.

İKİNCİ YARI 14 OCAK’TA BAŞLIYOR

Üç temsilcimizin mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup’ta ikinci devre Ocak ayının ikinci haftasında start alacak.

Şampiyonluk ve düşme mücadelesinin kıyasıya yaşandığı ligde temsilcilerimiz Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Ereğlispor hazırlıklarını ikinci yarı maçları öncesinde tamamlamayı planlıyor. İkinci yarının ilk maçında Konya derbisine sahne olacak olan ligde 14 Ocak’ta Sarayönü Belediyespor, Ereğlispor’u konuk edecek. BAL’da sadece 1. Grup maçları 7 Ocak’ta başlayacak.  

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.