Bölge üniversiteler çalıştayı Selçuk'ta yapıldı

Bölge üniversiteler çalıştayı Selçuk'ta yapıldı

Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projeleri kapsamında 2011-2013 dönemi çalışmalarını anlatmak ve Bologna sürecindeki yükseköğretim kurumlarının durumunu yerinde tespit etmek amacıyla ilk ziyaretlerini

Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projeleri kapsamında 2011-2013 dönemi çalışmalarını anlatmak ve Bologna sürecindeki yükseköğretim kurumlarının durumunu yerinde tespit etmek amacıyla ilk ziyaretlerini Selçuk Üniversitesi'ne gerçekleştiren Bologna uzmanları, 16 üniversitenin de katılımıyla ''Bölge Üniversiteleri Çalıştayı''nı gerçekleştirdi.
Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Şükrü Gilisıralıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajansı Erasmus Program Koordinatörü İlyas Ülgür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, bölge üniversitelerinin temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, böylesi anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Gökbel, iki gündür Bologna ile ilgili beyin fırtınası içinde son derece verimli ve bir o kadar da keyifli zaman geçirdiklerini vurgulayarak, ''Bu açıdan ziyaretlerin üniversitemize de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bilindiği gibi Selçuk Üniversitesi 2004 yılında beri Bologna süreciyle ilgili bir takım çalışmalar yürütmekteydi. Bu çalışmaların içinde ben de bizzat bulunmuştum. Ancak son 2 yıl içinde Bologna süreciyle ilgili bir takım duraksamalara yaşandı. Bu günden itibaren Selçuk Üniversitesi olarak kendi kimliğimizi de ortaya koyarak bu süreçte üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz'' dedi.
Toplantı sonunda, Gökbel tarafından YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajansı Erasmus Program Koordinatörü İlyas Ülgür ve Bologna uzmanlarına hediye takdim edildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.