'Bizim Okulumuz' projesi ile eğitim kurumlarına ziyaret

'Bizim Okulumuz' projesi ile eğitim kurumlarına ziyaret

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Bizim Okulumuz Projesi ile okullar gelişiyor ve güzelleşiyor.

İlçe millî eğitim müdürlüklerinde görevli ilgili şube müdürleri ve özel bürolarda görevli öğretmenler tarafından okul ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretler esnasında okul müdürleri ile istişare ederek hedef tanımlaması yapıyorlar.

İl genelinde 15 bin 429 hedef tanımlaması yapılan ziyaretlerde, hem süreç hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı hem de okulların çalışmaları hakkında görüşmelerde bulunuldu.

Gelişim ve değişime yönelik fiziki iyileştirme çalışmaları ve yapılabilecek etkinliklere yönelik fikir alışverişleri, okullara yapılan ziyaretlerle yıl boyunca devam edecek.

BAŞARMAYA HAZIRIM PROJESİ SÜRÜYOR

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile devam eden "Başarmaya Hazırım" projesi ile öğrenciler yazarlığa ilk adımlarını atıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Başarmaya Hazırım” projesi kapsamında öğrenciler, aileleriyle birlikte kitap okuma ve hikâye yazma etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Aileleriyle en yakın il, ilçe ve okul kütüphanelerini ziyaret eden öğrenciler, ilgilerini çeken 20 kitap ile kendilerine okuma listesi düzenliyorlar. Kitaplarını temin eden öğrenciler hem evlerinde kendi kitaplıklarını oluşturuyor hem de aileleriyle okudukları kitaplar üzerine sohbet ediyorlar.

Seçtikleri kitapları öğretmenleri rehberliğinde okuyan öğrenciler, öğrendiklerinden yola çıkarak proje kapsamında hediye edilen hikâye defterlerine kendi hikâyelerini yazıyorlar.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından devam ettirilmekte olan "Dilimizin Zenginlikleri" projesine uygun olarak sürdürülen proje ile öğrencilerin kelime dağarcıkları zenginleşirken hayal dünyaları da gelişiyor.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.