Bizi neden (s)attın?

Bizi neden (s)attın?

Konyaspora hem maddi hem de manevi hizmet eden, kulübün yöneticiliğini, futbolculuğunu yapan insanlar, bu kulübün Bahattin Karapınarın babasının malı olmadığını, keyfi hareket edemeyeceğini savundul

Konyaspor’a hem maddi hem de manevi hizmet eden, kulübün yöneticiliğini, futbolculuğunu yapan insanlar, bu kulübün Bahattin Karapınar’ın babasının malı olmadığını, keyfi hareket edemeyeceğini savundular

 

 

Onlar bu kulübü her şeylerini vermiş insanlar. Kimi aklıyla hizmet etmiş, kimi teriyle. Kimi sırtındaki formayla, kimi cebindeki parayla. Kimisi milyon dolarları aktarmış bu kulübe, kimisi de işini, eşini, aşını göz ardı ederek, Konyasporla yatmış Konyasporla kalkmış. Gün gelmiş Konyasporla ağlamış, gün gelmiş Konyasporla gülmüşler. Ancak, bu insanlar ödüllendirilmeyi beklerlerken, kulüp başkanı Bahattin Karapınar’ın deyim yerindeyse gazabına uğramışlar ve Konyaspor üyeliğinden atılmışlar. Bu konuda görüşlerini aldığımız bir çok insan, bunu hak etmediklerini söylerlerken, bir kısmı ise çok ağır eleştirilerde bulundu. Elbette bu ağır eleştirileri burada yayımlama gibi bir durum sözkonusu değil.  Çünkü, zilfiyare dokunan eleştirilerdi. Özellikle Haşim Bayram’ın üyelikten atılması bu insanları daha çok yaralamış. İşte üyelikten atılanlar, işte söyledikleri.

 

 

LÜTFİ YALMAN

 

Bu kesinlikle bir nezaketsizliktir. Konyaspor kulübüne katkı veren insanlara en azından bilgi verilebilirdi. Gerçekten çok üzüldük. Bizler bu şehre ve bu şehrin kulübüne öyle ya da böyle hizmetler verdik. Bunun adı hem vefasızlık hem de nezaketsizliktir. Bu işler bu kadar ucuz olmamalı. Bizler üzüldük, ama beni çok daha üzen Haşim Bayram gibi bir insanın üyelikten atılması. Bana göre Haşim Bayram’a tarihe kara leke olarak geçecek bir nezaketsizlik yapılmıştır. Çok büyük ve affedilmez bir yanlış. Kendimden çok, bu kulübe para vermiş, emek vermiş, ter akıtmış insanların bir çırpıda üyelikten atılması beni daha çok yaraladı, daha çok kahretti.  Bu olaylar tek kelimeyle Konyaspor tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

 

    

 

MEHMET GÜNBAŞ

 

Gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu kulübe hizmet eden insanların üyelikten atılmasını kamuoyuna bırakmak lazım. Sebep ne, niye atıyorsun. Sadece ‘aidatı yatırmadın bunun için atıldınız’ demek çirkinliktir. Ama bunun altında başka sebepler var. Bizler grupların adamı değil Konyaspor’un adamıyız. Ben bu takımı geçen sene 2, bu sene de 1 kez deplasmana götüren, kafile başkanlığı yapan insanım. Böyle bir vefasızlık olur mu? Bunun altında ben artniyet arıyorum. Vefasızlıkla da alakası yok bunun. Bu başka bir şey, bunu da kendileri çok iyi biliyorlar. Yürekleri varsa açıklasınlar bazı isimleri neden üyelikten attıklarını.  Açıklayamazlar.

 

 

NECDET ERBEN

 

Ne diyebilirim ki. Konyaspor’u kendi şirketi zannedenlerden başka ne beklenebilir ki. Bunun bir kuralı var. Aidatı yatırmıyorsam beni uyar, ara, sor. Bizler bu kulübe her şeyiyle hizmet etmiş insanlarız. Ben 13 dönem bu kulüpte yöneticilik yaptım. Bunun mükafatı da üyelikten atılmak oldu. Bu kadar nankörlük, bu kadar vefasızlık olmaz. Üyelikten atılsak da, benim içimdeki Konyaspor sevgisini atabilir mi, buna gücü yetebilir mi Bahattin Karapınar’ın. Bunların amaçları farklıydı. Amaçlarına da ulaştılar. İbra olamamaktan korkuyordu başkan, kendisinin ve kardeşinin arkadaşlarını üye yaparak bu amacına ulaştı.  Ama Konyaspor’u hem rezil ederek hem de düşürerek tarihe geçti.    

 

 

MUSTAFA GÜVENİLİR

 

Söylenecek bir şey yok. Bunlardan farklı bir şey beklemek olmazdı zaten. Bizler bu kulüpte yıllarca yöneticilik yaptık. Nezaketen de olsa aranabilirdik. Ben şahsen 5 dönem yöneticilik yaptım bu kulüpte. Kulübün parasıyla değil, kendi paramızla yöneticilik yaptık. Bu takım otellerde rehin kaldığında kendi cebimden para verip bu ayıbı örtbas ettim. Bunlar konuşulacak şeyler değil, ama insanın zoruna gidiyor.  Konyaspor tarihinin en kötü sezonunu yaşıyorsa, bunun faturasını başka yerlere kesmek acizlikten başka bir şey değil. Böyle bir başkan olursa Konyaspor’un 30-40 trilyon borçla düşmesi de normal. İnşallah Konyaspor Malatya, Van, Erzurum’un durumuna düşmez.

 

 

ZAHİR RENKLİBAY

 

Aidatları yatırmadığımız için değil, başka bir nedenden dolayı üyelikten atıldığımızı adım gibi biliyorum. Kesinlikle bir kasıt var. Bunun başka bir izahı yok. Bahattin Karapınar bunun izahını yapamaz. Çünkü, bunu açıklayacak yüreği yok. Kesinlikle artniyetli. Ben Bahattin Karapınar’ı en yakın tanıyan bir insanım. Onun hem başkanlığını hem takım kaptanlığını yaptım. Yıllarca beraber olduğum bir insan. Beni arayabilirdi. Ama o işin kolayına gitti. Bizler aile olarak Konya’nın sporuna hizmet etmiş insanlarız. Renklibay ailesini Türkiye biliyor. Terbiyesizce bir davranış. Ama normal. Kişinin adı Bahattin Karapınar. Başka da birşey demiyorum.

 

 

MEHMETHAN ÇOPUR

 

Çok fazla söylenecek bir şey yok. Arkadaşlar öyle uygun görmüşler. Ama en azından bir arayıp bilgi verebilirlerdi. Sağlık olsun. Ancak, benim üyelikten atılmam bir tarafa, kulübe inanılmaz destek veren, trilyonlar aktaran Haşim Bayram’ı haber verilmeden üyelikten atmaları şık olmamış. Ben en çok buna üzüldüm, kahroldum. Haşim Hoca böyle bir durumla karşı karşıya kalmayı hak etti mi? Bunun cevabını da onlar versin. Haşim Hoca’ya büyük bir vefasızlık yapıldığını düşünüyorum. Gerçekten yüreğimi acıttı, burnumun direği sızladı.

 

 

NURİ MEHTAP

 

Bizi silenler kimler ve nereliler?  Ben Konyalıyım. Konyasporluyum. Onlar nereli ve ailecek hangi takımın taraftarları?  Benim Konyaspor için neler yaptığımı sağduyulu insanlar bilir. Bilmeyen zavallılara söylenecek lafım yok. Daha doğrusu onlar için zayi edecek kelimem yok. Konyaspor’u nereden alıp hangi noktaya getirdikleri ortada. Ulusal basında bu kulübü olumsuz anlamda manşetlere  taşıyanlar onlar. 40 trilyon borca sokan onlar. Bu kulübü düşürenler onlar. Bu kulübün geleceğine ipotek koyan onlar. Doğruları söylemeyenler onlar. 50’ye yakın yöneticiyi bu kulüpten kaçıran onlar. Şimdi onlar bembeyaz da, bu kulübe gerçek manada hizmet verenler mi simsiyah?  Çok konuşmaya gerek yok, fotoğraf ortada.

 

 

TURGAY BİLGE

 

Konyaspor’dan başka takım tutmadım. Bu, bizim ailemizden gelen bir olgudur. Öyle sanıyorum ki, yönetim kulübü yeterince sahiplenmiyor. Ancak, şunu da belirmeliyim ki, karşılıklı ihmal var. Konyaspor’a hizmet üye olarak yapılmaz. Ben bundan sonra da Konyasporlu olmaya devam edeceğim. Başka takım tutup, bu kulüpte başkanlık yapan ya da yöneticilik yapanlar aynaya bakmalıdır diye düşünüyorum.

 

 

MEHMET KART

 

Konyaspor yönetim kurulu, kendilerine yakın kişileri üye yaparak sanırım kulübe hizmet etmiş oluyorlar. Ama, bu ciddi anlamda bir handikap. Yanlış bir uygulama. Bu karar, bizleri derinden üzdü. Uyarı yapılmış olsaydı, paramızı yatırırdık. Biz yinede Konyalı ve Konyasporluyuz. Hizmete her zaman varız. Şunu belirtmekte fayda var; Konyaspor’u siyaset üstü bir kurum haline getirmediğimiz müddetçe bu gibi olaylar yaşanmaya devam edecektir. Sanki biraz vefasızca bir davranış olmuş gibi.  Ne diyelim Konyaspor için hayırlısı neyse o olsun.

 

 

HALDUN ÜSTEL

 

Üyelikten çıkartılmayı hak etmedik. Yıllarca formasını giydiğimiz Konyaspor’a teknik adam ve izleme komitesinde görev yaparak hizmet verdik. Gerçek Konyasporluların, haber verilmeden üyelikten ihraç edilmesinin taktirini spor kamuoyuna bırakıyorum. Benim gibi, bir kaç takım arkadaşımın da ihraç edilmesini üzüntüyle karşıladım. Öyle sanıyorum ki, bu ön yargılı davranış kulüpte asılı olan fotoğraflarımızın indirilmesine kadar varmaz. Bu başkan bunu da yaparsa yadırgamam.

 

 

ALİ ÇOMAK

 

Konyaspor’da, öncelikle kulübün yapısı iyileştirilmeli. Art niyetli davranarak, işi düzeltme yerine kulübe her şeyini vermiş kişileri üyelikten atmalarını manidar buluyorum. Bu uygulama, belki de ilk kez  bu kadar çok sayıda bu dönemde oldu. Öyle ya da böyle bu kulübe hizmet etmiş insanlarız. Yangından mal kaçırır gibi, Konyaspor’a parasıyla puluyla hizmet etmiş insanları bir çırpıda göz ardı etmek yakışıksız olmuş ve şık olmamış.

 

 

SABRİ ALTUN

 

Üyelikten beni de çıkarmışlar ne yapabilirim ki? Ama şunu belirteyim ki, Konyaspor’da görev yapan bir yönetimin halk üzerinde sevgi ve saygısı olmalıdır. Maalesef halkın ve kamuoyunun sıcak bakmadığı ya da sempati ile bakmadığı bu yönetimin yararlı işler yapmadığı gerçeği ortaya çıkıyor.  Öyle görülüyor ki, yöneticiler kendileri için çalışıyorlar. Konyaspor’a hizmet etmiş bir çok kişi bunu hak etmedi. Konyaspor’a yazık oluyor.

 

 

ERDOĞAN NESİMİOĞLU

 

Bilgimiz olmadan üyelikten çıkartılmak yanlış bir şey. Bize bir tebligat gelmedi. Ne diyelim, söylenecek fazla bir şeye yok. Konyaspor’a hizmet etmiş insanları, haber vermeden, bilgi sahibi olmadan üyelikten atmak şık düşmemiş. Çok söylenecek bir şey yok. Başkan ve yönetiminin vardır bir düşüncesi.  Hayırlısı olsun. Üyelikten atmış olabilirler, ama içimizdeki Konyaspor sevgisine atmaya güçleri yetmez. Ben bile içimdeki Konyaspor sevgisini atamam.

 

 

NİHAT ÇELİKKOLLU

 

Üyelikten çıkartmak için öncelikle karşıdaki kişi bilgilendirilmeli. Bize, bu konuda hiçbir tebliğ gelmedi. Yönetim yanlış karar vermiş. Bu böyle devam ettiği sürece, ileride Konyaspor’a sahip çıkacak kimse bulunamaz. Başkanın keyfi uygulamalarla bu kulübü ne hale getirdiğini hep birlikte görüyoruz. Bizim üyelikten atılmamız önemli değil, önemli olan Konyaspor’un devam etmesi. 40 trilyon borç olduğunu söyleniyor, eğer bu rakamlar doğru ise bu kulübün kapısına kilit vurulur ve kendi üyelikleri de düşer.

 

 

TUNCAY ŞİMŞEK

 

Üyelikten çıkartılmamız, yönetimin taktiri. Bu konuda bize ulaşan bir şey olmadı. Uyarılmış olsaydık, aidatımızı yatırır ve üyeliğimiz devam ederdi. Bu kulüp varsa, bizlerin sayesinde olmuştur. Kulübe her kademede; futbolcu, menacer ve yönetici olarak hizmet ettik. Sonuçta ise, üyelikten çıkartıldık. Üyelikten çıkarılmayı hak ettik mi? Asla. Ancak bunun kişisel sorunlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu şunun adamı, şu bunun adamı, atın gitsin zihniyeti Konyaspor’a tarihinin en kötü dönemini yaşatıyor.

 

 

EŞREF YÜZBAŞIGİL

 

Beni uyarmış olsalardı, aidatımı anında öderdim. Benim yerim belli, hiçbir uyarı gelmedi. Biz Bu takıma yıllarımızı verdik. Benim ağabeyim bu kulüpte yöneticilik, başkanlık yapmış insan. Ben bu takımın formasını giymiş insanım. Üyelikten çıkartılmamız nedeniyle de çok üzüldük. Şu anda aidatını yatırmayanlar var; ama neden çıkartılamıyorlar. Bizi üyelikten atmaktan ellerine ne geçti. Ben bu kulübün formasını giyerken, şimdiki yöneticiler çocuktu. Bunlara söylenecek çokşey var, ama onların seviyesine düşmek istemiyorum. Çok sinirliyim, kötü bir şey söylemek istemiyorum. Konyaspor’u babalarının çiftliği sanıyorlar.

 

 

SEBAHATTİN SORKUN

 

Yanlış bir karar. Konyaspor kültürü almayan, Konyasporluluk ruhunu taşımayan insanlar, geçmişte bu kulübe kimlerin hizmet ettiğini bilemezler. Bizim verdiğimiz mücadeleye saygı duymalarını beklemiyoruz. Biz bu kulübe Konyasporlu olduğumuz için hizmet ettik.  Üyelikten çıkartılmamız yanlış. Bu saygısızlıktır. Ama ne yapalım, çıkarttılarsa hiçte önemli değil. Kulüp bugün borç batağında, yönetim önce bunu önlesin. Bu zihniyet Konyaspor’un geleceğine ipotek koymuştur.  

 

 

ERTUĞRUL SARIHAN

 

Bizi arayan veya uyaran olmadı. Bu konularda daha önce haber veriliyordu. Bu şekilde üyelikten ihraç edilmeyi üzüntüyle karşıladım. Zira çalışmakta olduğum kurum, Kontur olarak Konyaspor’a çok hizmetlerimiz olmuştur. Bunun karşılığı üyelikten çıkartılmak olmamalıydı. Bunun adı vefasızlıktan ve insanları Konyaspor’dan soğutmaktan başka bir şey değil.

 

 

HAYIRLI ÖZ

 

Ben Konyaspor’dan ayrılalı 5 yıl oldu. Aidatlarımı da yatırmadım. Ama, öyle sanıyorum ki; yönetimin ibra edilmeme korkusu vardı. Bu nedenle üyeleri elediler ve bizleri çıkarttılar. Bahattin Karapınar’dan da farklı bir uygulama olmazdı zaten. En azından uyarabilirlerdi.  ‘Konyaspor niye bu hallere düştü?’ sorusunun cevabı ortada. Yazık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.