‘Biz bir gençlik hareketiyiz mahalledeyiz, liselerdeyiz’

‘Biz bir gençlik hareketiyiz mahalledeyiz, liselerdeyiz’

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Liseler Komisyonu Başkanı Ahmet Kılınç, “AGD-MGV olarak 47 dönemdir gençliğin istikameti olmanın, ülkemizin gençlerine hizmet etmenin, değerlerinden taviz vermemenin, sevgi ve kardeşliğin adresi olduk” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Liseler Komisyonu Başkanı Ahmet Kılınç, Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonun yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri, çalışma alanlarını Merhaba Gazetesi’ne değerlendirdi.

*Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1984 Konya Karatay’da doğdum İlk ve orta öğrenimimi Konya’da tamamladım. İlköğretim yıllarında öğrenci olarak ve ortaöğretim yıllarında çeşitli görevler alarak Milli Gençlik Vakfı’nda bulundum Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldum. Aynı üniversitede İslam Tarihi alanında yüksek lisans öğrenciliğim devam etmektedir. Konya şubesi Karatay ilçesinde Ortaöğretim ve Eğitim Komisyonlarında görev yaptım. Karatay ilçe başkanlığı ve sonrasında Konya ARİFAN yurtlarında idarecilik görevlerinde bulundum 2018-2020 yılları arasında Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürüttükten sonra 18 Eylül 2020’den itibaren Anadolu Gençlik Derneği Liselerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Evli ve üç kız babasıyım.

adsiz-008.jpg

İYİNİN FAYDALI OLANIN HAKİM OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

*Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu çalışmaları hakkında bahseder misiniz?

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu olarak lise düzeyinde eğitim gören genç kardeşlerimize ulaşmak, onlarla olan bağlarımızı kuvvetlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalarla manevi ve ahlaki eğitimlerine katkıda bulunmak, topluma katma değer üretecek insanlar olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmalara öncülük etmesi ve mesajımızı bütün okullara yayması için okul ve sınıf başkanları görevlendirmemiz mevcut. Bununla birlikte Karavan Grupları faaliyetleriyle birlikte olduğumuz gençlerimiz de var. Bu halkaya son olarak “Siyer-i Nebi” sınavımız vesilesiyle tanıştığımız gençler de eklendi. Özellikle Karavan Gruplarımıza katılan ve Siyer-i Nebi sınavı vesilesiyle bizlerle tanışan lise öğrencisi genç kardeşlerimizle samimiyetimizi arttırmak, amacıyla “Liseler Yaz Kampları” 81 ilden Liseli kardeşlerimizin katılımıyla düzenlendi. İyinin, doğrunun, faydalı ve adil olanın yeryüzünde hâkim olması için yapılacak çalışmalara öncülük ederek arkadaş çevrelerini buna sevk etmelerini beklediğimiz okul başkanlarımızla da “Eğitim Kampları” gerçekleştirdik.

adsiz-011.jpg

GEZEREK ÖĞRENEREK, KARAVAN GRUPLARIN ÇATISI ALTINDA BULUŞUYORUZ 

*Liseler Komisyonu Karavan Grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Karavan Grupları, son yıllarda lise gençliğinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ortaya çıkmış bir çalışmadır. Türkiye geneli Karavan Gruplarımızda haftalık olarak kardeşlik buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalarda belirli bir müfredat üzerinden; kitap okuyoruz, halı sahaya gidiyoruz, kamplar gerçekleştiriyoruz, faydalı filmler izliyoruz, bisiklet sürüyoruz, birlikte bir şeyler üretiyoruz, yemek yapıp çay içiyoruz ve bunun gibi çeşitli sosyal etkinlikler ile eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Karavan Gruplarımız ekip halinde hareket edebilmenin, sorumluluk almanın, liderlik özelliklerini ortaya çıkarmanın en eğlenceli ve en etkili şeklidir. Tüm lise gençliğine çağrımız, insanın yaratılış gayesinin farkında bir şekilde, eğlenerek, öğrenerek, birlikte hareket ederek, sorumluluk alarak Karavan Grupları çatısı altında buluşmak.

adsiz-010.jpg

HER ZAMAN ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ 

*Türkiye geneli tüm okullarda çalışmalar yürütüyorsunuz bu çalışmaların devamlılığı üniversitede de devam ediyor mu?

Liseler Komisyonu olarak bizim sorumluluk alanımız lise seviyesi olduğu gibi üniversite seviyesinden de sorumlu olan, Türkiye’nin her yerinde çalışmalar yürüten Üniversite Komisyonumuz var. Lise gencinin üniversite hayatına hazırlanma sürecinde ve sonrasında üniversite komisyonumuzla koordineli bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite sınavına hazırlanma sürecinde, sınav sürecinin verimini artırmaya yönelik, tercih dönemi danışmanlığı, meslek seçiminde yardımcı olacak uzman içerikleri ve motivasyon seminerleri gibi başlıkları içeren bir programı hem çevrimiçi formatta hem de yüz yüze gençlerimize ulaştırıyoruz. Gençlerimizin üniversite yıllarında da milli ve manevi değerlerinden uzaklaşmaması ve kayda değer donanımlara sahip olabilmesi için Üniversite Komisyonumuzla irtibatlarını kuruyoruz.

adsiz-009.jpg

SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN ADRESİ OLDUK

*AGD 48. Çalışma Dönemine başlıyor, bu dönemde beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir? 

AGD-MGV olarak 47 dönemdir gençliğin istikameti olmanın, ülkemizin gençlerine hizmet etmenin, değerlerinden taviz vermemenin, sevgi ve kardeşliğin adresi olduk. 48. Dönem Genel Merkez, Şube ve İlçe çalışmalarımızla birlikte, şu anda yapmakta olduğumuz çalışmaların devam ettiği bununla birlikte birçok yeni çalışmanın hayata geçeceği çok yoğun geçmesi planlanan, bu yönüyle de heyecan uyandıran bir dönem olacak. 48. Dönem ve bundan sonraki dönemlerde de hedefimiz; ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ diyerek ülkemizdeki tüm lise gençliğine ulaşmak, onların dertlerini dinlemek, derdimizi onlarla paylaşmak olacak. Bu minvalde 48. Çalışma döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

adsiz-007.jpg

*Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Yeni öğretim yılında, “bardak değil sürahi eğilir” diyen eğitimcilerimize ve tüm liseli kardeşlerimize hayırlı başarılar diliyorum. AGD çalışmaları altında buluşmaya, Karavan Gruplarımızda bir bardak çay içmeye, bir sayfayı birlikte okumaya, birlikte sorumluluk almaya liseli kardeşlerimizi davet ediyoruz.

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum