Bisikletçiler harmanı bekliyor

Bisikletçiler harmanı bekliyor

Bisiklet ve motosiklet kullanımının arttığı yaz dönemini dört gözle bekleyen bisiklet ve motosiklet tamircileri, çiftçi gibi kendilerinin de harmanının yaz dönemi olduğunu belirterek, dört gözle yazın

Bisiklet ve motosiklet kullanımının arttığı yaz dönemini dört gözle bekleyen bisiklet ve motosiklet tamircileri, çiftçi gibi kendilerinin de harmanının yaz dönemi olduğunu belirterek, dört gözle yazın gelmesini beklediklerini bildirdi
Motosiklet ve bisiklet kullanımının en yaygın olduğu iller arasında ilk sıralarda yer alan Konya’da kış döneminde bisiklet ve motosiklet kullanımı en aza iniyor. Kullanımının az olması nedeniyle işlerinin de tamamen durma noktasına geldiğini kaydeden bisikletçiler, bahar mevsiminin gelmesini dört gözle bekliyor. Mart ayının sonunda bisiklet ve motosikletlerin piyasaya çıkmaya başlayacağını dile getiren tamirciler, ilk bakımla başlayacak olan işlerinin eylül sonuna kadar iyi bir şekilde devam etmesini bekliyor.
İLKBAHARLA BİRLİKTE HARMAN BAŞLIYOR
Konya Bisiklet ve Motosiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, tarlaya ektikleri tohumun olgunlaşacağı ve emeklerinin karşılığını alacakları yaz dönemini bekleyen çiftçiler gibi bisiklet ve motosiklet tamircilerinin de yazı beklediğini dile getirdi. İlkbaharla birlikte kendileri için harman döneminin başlayacağını kaydeden Ahmet Çal, “Kışın işlerimiz iyice durma noktasına geliyor. Siftah edebilmişsek ona şükrediyoruz. Dört gözle baharın gelmesini bekliyoruz. Çünkü bahar döneminde havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bisiklet ve motosikletler de kullanılmaya başlayacak. Vatandaş bisikletinin veya motosikletinin ilk bakımını yaptıracak. Yaz sezonu boyunca da işlerimiz iyi bir şekilde devam edecek. Bisiklet ve motosiklet tamircisi olan esnaf yılın altı ayında çalışıp diğer altı ayında yatıyor. Bu nedenle altı aylık çalışma dönemimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İşi yetiştirebilmek için, vatandaşı mağdur etmemek için gece yarılarına kadar çalıştığımız dönemler oluyor. Bütün zorluklarına rağmen biz bu dönemi dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ESNAF, İŞYERİNİ DAHİ AÇMIYOR
Kış döneminde tamirci esnafının çoğu zaman işyerini dahi açmadığını kaydeden Ahmet Çal, “İşyerini açan da iş yapmak için değil, vakit geçirmek için açıyor. Esnaf bir araya gelip, sobanın başında oturuyor. Sohbet ediyor. Kenar semtlerdeki bisiklet ve motosiklet tamircileri ise ek iş yapmak zorunda kalıyor. Kış döneminde soba ve soba parçaları satıyorlar, kaynakçılık yapıp ekmek paralarını çıkarmaya çalışıyorlar. Altı aylık çalışma ile bir yıllık giderimizi karşılamak zorunda olduğumuz için çalıştığımız dönemleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Trafikte özellikle bisiklet sürücülerine karşı genel bir saygı ihmali durumunun söz konusu olduğunu ifade eden Çal, “Son yıllarda belediyeler yaptıkları bisiklet yolları ile bisikletlilerin trafikte daha güvenli bir şekilde seyretmesini sağlamaya çalışıyor. Fakat, bisiklet yolları, yapılan parklarla gasp ediliyor. Bisikletli de araç trafiğinden ilerlemek zorunda kalıyor. Bisikletlinin trafiğin bir parçası olduğunu düşünmeyen zihniyet, yol kenarından da gitse sürücülerden sanki yokmuş gibi muamele görüyor. Bu nedenle zaman zaman bisikletlilerin karıştığı trafik kazaları meydana gelebiliyor. Sürücülerin bisikletlilere karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.