Bisiklet yolunu işgal etti

Bisiklet yolunu işgal etti

Kent merkezindeki trafik sorunu günden güne başa çıkılmaz bir hal alırken, bazı duyarsız sürücülerin ise kaldırımları ve bisiklet yollarını park yeri olarak kullanmaları tepki topluyor.

Kent merkezindeki trafik sorunu günden güne başa çıkılmaz bir hal alırken, bazı duyarsız sürücülerin ise kaldırımları ve bisiklet yollarını park yeri olarak kullanmaları tepki topluyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara caddesi Musalla Mezarlığı yanında bulunan bisiklet yoluna park eden bir sürücü, bisiklet kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı. Bisiklet kullanıcıları yetkililere seslenerek," Biz onların yollarını işgal etmiyoruz. Ancak araç sürücüleri bize ait olan yollara park yaparak yollarımızı işgal ediyorlar" dediler. 

Bisiklet yoluna park eden araç sahibi bisiklet sürücülerine zor anlar yaşattı. Bazı bisikletlilerin işgal edilen bisiklet yolu sebebiyle dar alanlardan geçerken dengesini kaybettiği görüldü. Vatandaş Hakan Korkmaz, “Ben böyle bir saygısızlık görmedim. Araç sahibi bisiklet yolumuzu işgal etmiş. her gün bunun gibi onlarca sürücü ile karşılaşıyoruz. Konya’da bisiklet sürücülerine saygı hiç yok” şeklinde konuşurken Fatih Arbağ şöyle konuştu, “Bisiklet sürmek tehlikeli olmaya başladı. Belediye bisikletlileri düşünerek yollar yapsa da araç kullanıcıları bu yolları işgal ederek bizleri zor durumda bırakıyor. Az önce bisikletimle yol işgal edildiği için aracın kenarından geçmeye çalıştım. Yol dar olduğu için dengemi kaybedip kaza yapacaktım. Neyse ki son anda dengemi toparladım. Bu aracın sahibi bizlerin canını da tehlikeye atıyor. Belki bunu yaparken sonuçlarının ne olacağını hiç düşünmedi. Bu tip sürücülere gereken işlemin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.