‘Birliktelikle haklarımızı savunacağız’

‘Birliktelikle haklarımızı savunacağız’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Konya Şubesi, 16 Ocak 2011 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulun ardından ilk divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi

Hekimevi’nde düzenlenen divan kurulu toplantısına Sağlık-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Örnek, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, Sağlık-Sen Konya Şubesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
İl Divan Kurulu Toplantısı’nın açış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, 16 Ocak 2011 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul ile görevi devraldıklarını kaydederek, sendikayı hep birlikte yönetip, üyelerin haklarını korumanın ve geliştirmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. İl yönetiminin bütün kollarını bir araya getirerek yeni bir teşkilatlanma süreci başlattıklarını söyleyen Himmet Bayar, “Bütün ilçeleri ziyaret ettik. Bazı ilçelerde temsilcilik açtık. Hanımlar Komisyonu, Engelliler Komisyonu gibi çeşitli komisyonlar açmaya karar verdik. Konya’yı 6 bölgeye ayırdık, bu bölgelerde çalışmaları yürütecek olan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Amacımız hep birlikte çalışmak ve kazanmaktır. Biz emeğin, özgürlüğün ve haklarımızın mücadelesini veriyoruz. Bunu yaparken de nerede bir zulüm varsa karşısında duruyoruz, durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına da değinen Himmet Bayar, “Sağlık çalışanlarının birçok sıkıntısı var. Döner sermayedeki gelir adaletsizliğinin sonlandırılmasını istiyoruz. Bunun için Döner Sermaye Yönetmeliği’nin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının aylık geliri neredeyse asgari ücret düzeyine düşmüştür. Yıllardır dillendirilen eşit işe eşit ücret bir türlü gerçekleşememiştir. Bunun sağlanabilmesi için çalışacağız” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Sağlık-Sen’de emeği geçen bütün yöneticilere şükranlarını sunan Himmet Bayar, bundan sonra da aynı birliktelikle davalarının savunucusu olacaklarını sözlerine ekledi.
Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin yeni yönetiminin hayırlı olmasını dileyen Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Örnek ise halkın söz sahibi olmadığı yönetimlerin Mısır’da olduğu gibi yönetilemeyecek duruma düştüğünü ve ülkenin kaosa sürüklendiğini dile getirerek, “Sivil toplum kuruluşları, toplumun temsilcileri, demokrasinin vazgeçilmez yapıtaşlarıdır. Sivil toplumun söz sahibi olması ise gerçek demokrasinin uygulanması, halkın sözünün dinlenmesi manasına gelir. Bu nedenle biz de sivil toplumun sözü olma gayretini taşıyoruz. Gücünü üyelerinden alan, çözüm üreten bir sendika olarak üyelerimizin daha çok kazanım sağlamasını hedefliyoruz” diye konuştu. Mustafa Örnek ayrıca, Torba Yasa’nın getirdiği ayrıcalıkların da hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.