Birlik olma zamanı

Birlik olma zamanı

Ribat Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Tüzün, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. İç ve dış düşmanlarımızın, isteklerini arzularını ve kötü emellerini fark etmemizin günüdür. Oyunları bozmak için, birbirimize kenetlenme günüdür" dedi

Son günlerde artan şehit haberleri toplumda infiale neden oluyor. İki gün arka arkaya iki hain saldırıda 31 Şehit haberinin gelmesi üzerine oluşan bu infiale karşılık sağ duyu çağrıları yoğunlaşıyor. Konuyla ilgili Ribat Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Tüzün de yazılı bir açıklama yaparak, toplumumuzun birlik ve beraberliğini kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi. Osman Tüzün'ün açıklaması şöyle: "Bugün bir proje yürütülüyor, bu projeye göre, Kürt Türk kavgası çıkarılacak, ardından da Alevi Sünni çatışmaları çıkacak, Türkiye bütün kazanımlarını kaybedecek ve Türkiye'yi de Irak'a, Afganistan'a, Suriye'ye benzetecekler. Bu oyuna bu millet gelmez. Bizi kardeş kılan yüce Rabbimizdir. Bizim kardeşliğimiz sadece bu dünya ile de sınırlı değildir. PKK taşeron bir terör örgüttür, Kürtleri temsil edemez. PKK'nın 14 ülkede ofisi var. Almanya, İngiltere, Belçika, Fransa gibi ülkeler PKK'yı kullanmasa ülkelerinde ofis açtırır mı? Emperyalist ve siyonist güçler şunu çok iyi bilmektedir, Türkiye son kaledir, Türkiye yıkılırsa Ümmet darmadağın olacaktır. Onun için de bütün saldırıların merkezinde Türkiye vardır.”

ZARAR VERMEK DOĞRU DEĞİL

İşyerlerine zarar verilmesini, otobüslerin taşlanmasını doğru bulmadığını belirten Tüzün, “Elbette ki bu çerçevede teröre destek veren kişileri, kurumları, siyasi partileri, medya kuruluşlarını da kınıyoruz. Bu arada fevri açıklamalarla toplumu galeyana getiren, bazı vatandaşlarımızın iş yerlerine zarar verilmesi, bazı şehirler arası otobüslerinin camlarının kırılması gibi asla tasvip etmeyeceğimiz vandallıklara vesile olan siyasi partileri, kurum ve kuruluşları, medya kuruluşlarını da daha özenli hareket etmeye çağırıyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. İç ve dış düşmanlarımızın, isteklerini arzularını ve kötü emellerini fark etmemizin günüdür. Şehitlerimiz bu milletin bölünmesi için Şahadet Şerbeti içmiyorlar. Bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya çalışanlar her şeyden önce şehitlerimizin kemiklerini de sızlatmaktadır. Gün oyunları bozma, birbirimize kenetlenme günüdür. Hepimiz tahrikler karşısında, sağduyulu davranmamızın önemini biliyoruz. Satılmış, uydu, besleme, ülkelerin piyonu olanlar ve bu piyonlarla ülkemizdeki ve dünyamızda ki barışı bozacaklarını düşünen ahmaklar, aslında bu yaptıklarıyla hem bu dünyada hem de ahirette hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Bu çerçevede halkımıza sağduyulu olmaları çağrısında bulunuyor, devletimizin terörle mücadelesini desteklediğimizi belirtiyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, gazilerimize ise şifalar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.