Birleşen Gönüller, Trabszon'da Da Büyük İlgi Gördü

Birleşen Gönüller, Trabszon'da Da Büyük İlgi Gördü

Vizyona 24 Ekim'de giren ve ülke genelinde bir milyondan fazla kişinin izlediği 'Birleşen Gönüller' adlı film, Trabzon’da da büyük ilgili gördü. Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın üstlendiği ve 2. Dünya Savaşı döneminde Kafkaslar'da yaşanan...

Vizyona 24 Ekim'de giren ve ülke genelinde bir milyondan fazla kişinin izlediği 'Birleşen Gönüller' adlı film, Trabzon’da da büyük ilgili gördü. Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın üstlendiği ve 2. Dünya Savaşı döneminde Kafkaslar'da yaşanan gerçek bir hikâyeyi beyazperdeye aktaran filmi Trabzon’da ise 4 sinemada yaklaşık 20 bin kişi izledi.

    1940'lı yılların Sovyet Rusya'sından 1990'lara uzanan gerçek bir hikâyenin anlatıldığı film, 24 Ekim’de Türkiye'de vizyona girmişti. Trabzon’da da aynı anda 4 sinemada gösterime giren film yoğun ilgi gördü. İzleyenleri gözyaşlarına boğan filmi şuana kadar yaklaşık 20 bin kişinin izlediği belirtildi.

    Yapımcılığını SER Film, yönetmenliğini ise Hasan Kıraç'ın üstlendiği filmin çekimlerine 27 Kasım 2013'te Bulgaristan'da başlandı. Savaş sahneleri, Hollywood'un ABD dışındaki platolarından olan, Cehennem Melekleri, Herkül, 300 Spartalı, Conan gibi filmlerin çekimlerinin yapıldığı Nuboyana stüdyolarında çekildi. 2. Dünya Savaşı döneminde geçen filmde, yolları trajik bir şekilde ayrılan 2 aşığın hikayesi ele alınıyor. Niyaz ve Cennet yeni evli bir çifttir. Ancak alevlenen savaş, yaşadıkları köye kadar yaklaşır ve Nazi işgalinden kaçmak isterken yolları ayrılır. Niyaz trenden atlar, Cennet ise atlayamadan yakalanır. Doğumunu dahi trende yapar ve birçok sefaletle tek başına yaşamak zorunda kalır. Takvimler 1990 yılına ilerler ve tıpkı onlar gibi birbirlerine aşık bir çift Türkiye'den Kazakistan'a gider. Amaçlarıysa çorak topraklarda okul inşa etmektir.

    Filmin başrollerinde Hande Soral, Serkan Şenalp, Fikret Hakan, Atılgan Gümüş, Yağmur Kaşifoğlu ve Sema Çeyrekbaşı oynuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.