Biri hüzünlendi biri güldü

Biri hüzünlendi biri güldü

Antalyada geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki Muhammed Mustafa Kabataşın böbreği Konyada 5 yıldır böbrek bekleyen Mithat Değerliye takıldı.

 Mithat Değerli, kendisi gibi böbrek hastası olan ağabeyi Adem Değerli’nin durumunun daha kritik olduğunu ifade ederken, ‘Ağabeyime böbrek beklerken bana sıra geldi. En kısa sürede ağabeyime uyum sağlayan bir böbrek bulunması için dua ediyorum” dedi.
5 yıldır diyaliz hastası Mithat Değerli Antalya’da kazada yaşamını yitiren bir hastanın böbreğiyle yeniden hayata tutundu. Sağlık bakanlığından gelen 8 kişilik uyumlu listesinde ikinci sırada yer alan 49 yaşındaki Mithat Değerli, ilk sıradaki böbrek hastasının ‘Ben diyalizden memnunum. Sıramı ikinci kişiye bırakıyorum’ diyerek nakli geri çevirmesiyle yeni bir hayat şansı yakaladı. Kendisi gibi diyaliz hastası olan ağabeyi Adem Değerli için nakil sırası beklerken kendisine uyumlu böbrek geldiğini belirten Mithat Değerli “Çıkar çıkmaz Hastayken yapamadığım ve özlediğim şeyleri yapacağım. Kana kana su içerek günlerce tatil yapacağım. Tüm sosyal hayatınız hastalıkla bitiyor. Ağabeyimde diyaliz hastası ona sıra gelir diye beklerken gelen telefonla ben mutlu oldum. Ama ağabeyimin yüzü gülmedi” dedi
Operasyonu gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Mehmet Erikoğlu kadavradan organ nakli sayısının geçen yılın iki katına çıktığını belirterek, “Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan havuz sistemi ile adil bir şekilde nakil işlemleri yapılıyor. Tüm hastalar bakanlıkta kayıtlı puanlama sistemi ile en uygun hastalar tespit edilerek nakil gerçekleştiriliyor. Daha önce kara yolu ile gelen organlar Ambulans helikopter ile yarım saatlik bir sürede elimize ulaşıyor. Nakil işlemleri daha sağlıklı oluyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.