Biraz sabırlı, biraz hoşgörülü olmak yeterli

Biraz sabırlı, biraz hoşgörülü olmak yeterli

112 Acil Sağlık Ekipleri sadece Temmuz ayı içerisinde gittikleri trafik kazalarında bin 221 yaralıya müdahale etti.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 112 Acil Sağlık Ekipleri’nin sadece Temmuz ayı içerisinde meydana gelen trafik kazalarında yaralanan bin 221 kişiye müdahale etmelerinin yaralılardan 30’nun hastanelerde hayatlarının kaybetmelerinin küçümsenmeyecek bir rakam olmadığını söyledi. 

SAĞLIKLI İKEN ENGELLİ OLUYORLAR
Trafik kazalarını en aza indirmek için sürücülerden biraz daha sabırlı olmalarını isteyen Küçükkendirci, “Trafik kazaları sonucu insanlarımızın hayatlarını kaybetmeleri, birçok insanımızın yaralanması, aylarca tedavi görmesi kolay bir hadise değil. Kazaların ardından tedavi görerek sağlıklarına kavuşan insanlarımızın aylarca yaşadığı madde ve manevi sıkıntı bir tarafa tedavi görmelerine rağmen sağlıklarına kavuşamayan ve engelli durumuna düşen insanlarımızın sayıları ne yazık ki küçümsenmeyecek kadar çok. Ekiplerimiz sadece Temmuz ayı içerisinde gittikleri trafik kazalarında bin 221 yaralıya müdahale etti. Yine ekiplerimizin Ağustas ayının ilk 10 gününde gittikleri yaralamalı trafik kazalarında müdahale ettikleri yaralı sayısı 500 sınırına dayandı” dedi.
SABRIMIZI ARTIRMAK KAZALARI ÖNLER
Trafik kazaları sonucu hem ruhen hem fiziksel olarak engelli olmanın beraberinde getirdiği sorunlar olduğuna da dikkat çeken Küçükkendirci, “Ömrünün büyük bölümünü sağlıklı bir şekilde geçiren ancak bir trafik kazası sonucu engelli durumuna düşen vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları unutmamalıyız. Bu insanlar belki de hayatlarının kalan kısmında birilerinin sürekli yardımına ihtiyaç duyacak. Sağlıklı bir insanı bu hale düşürmeye kimsenin hakkı olamaz. Tüm bu olumsuzlukları göz önüne alarak ve sabrımızı artırmalıyız. Bu kazaları en aza indirmek için birbirimizi teşvik etmemiz lazım. Kurallara uymak ve sabır göstermek bizim için çok zor olmamalı. Ancak bu şekilde bu problemlerinden kurtuluruz” diye konuştu.
EKİPLERİN ULAŞIM SÜRESİ REKOR SEVİYEDE
Konya genelinde görev yapan 112 Acil Sağlık Ekipleri’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Küçükkendirci, “49 sabit istasyon bir hava ambulansı ve 700 civarında ekibimiz ile vakaların yüzde 91’ine ilk 10 dakikada ulaşarak müdahale ediliyor. Kırsal kesim dediğimiz belde köy ve mezra gibi bölgelerde ise vakalara ulaşma süresi en fazla 20 dakika. Ulaşım ile ilgili ekiplerimiz önceleri sıkıntı yaşıyordu. Ancak son zamanlarda bu sorunu aştık. Bilhassa Ramazan ayı içerisinde hem iftar saatine yakın hem mesai çıkış saatlerinde vakalara gittiğimiz zaman biraz daha hassasiyet istiyoruz. Çünkü arkadaşlarımız zamanla yarışıyor ve can kaybı olmaması için çaba sarf ediyor. Dolayısı ile yol verme noktasında iyiyiz ama bu günlerde biraz daha sabır ve dikkat istiyoruz” şeklinde konuştu.
ALİ SAİT ÖGE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.