Bir yıllık 'felaket arası'ndan sonra yine bir numara

Bir yıllık 'felaket arası'ndan sonra yine bir numara

Toyota, Fukushima depremi ve Tayland'daki sel felaketi gibi etkenlerle önceki yıl kaybettiği dünyanın en büyük otomobil üreticisi unvanını 2012'de geri aldı.

Toyota, önceki yıl kaybettiği 'dünyanın en büyük otomobil üreticisi' unvanını 2012’de geri aldı. Geçen sene 9.75 milyon adet araba satan Toyota satışlarını önceki yıla göre yüzde 23 artırırken Alman devi Volkswagen 9.1 milyon adet araç sattı. 2012 yılında Toyota’yı koltuğundan eden General Motors ise Toyota’nın andından 9.2 milyon adetlik satış rakamı ile ikinci oldu.

Uzmanlara göre geçen yıl Toyota’nın satışlarının düşmesindeki en büyük etmen 2011 yılındaki Fukushima depremi ve Tayland’daki sel. Japonya’nın iki numaralı araç üreticisi Nissan da 2012 yılında 5 milyon araç satarak bir rekora imza atarken 3 numara Honda önceki yıla göre satışlarını yüzde 19 artırarak 3.8 milyon adet otomobil satışı gerçekleştirdi.

Toyota’nın satışları içerisinde Lexus ve Daihatsu gibi markalar da bulunuyor. Öte yandan Japon otomobil piyasasında bütün gözler şimdi Honda’nın açıklanması beklenen bilançosuna çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.