Bir hüzün bir sevinç

Bir hüzün bir sevinç

Geçtiğimiz gün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları bağışlanan 25 yaşındaki Bekir Harmankaya 4 kişinin hayata yeniden tutunmasına vesile oldu

GÖZÜ ARKADA KALMADI
Akşehir yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Numune Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki 1 çocuk babası Bekir Harmankaya’nın babası Veysel Harmankaya oğlunun tüm organlarını bağışlamıştı. Acılı baba oğlunun organlarını bağışlarken, “Ben bu acıyı yaşadım evladımı kaybettim. İnşallah başka hastalar iyileşsin. Organları nakledilen hastalar oğluma dua etsinler yeter. O zaman gözüm arkada kalmaz” demişti. Babanın bu isteğinin gerçekleştiğinin haberi ise dün sabah saatlerinde Antalya’dan geldi. Bekir Harmankaya’nın organları uyumlu hastalara nakledilirken babanın isteği de yerine gelmiş oldu. Hayatını kaybeden 1 çocuk babası Bekir Harmankaya memleketi olan Akşehir İlçesi Dipi köyünde gözyaşları arasında toprağa verildiği sırada Antalya’da hüzünlü bir sevinç yaşanıyordu.
HEM KALP HEM BÖBREK NAKLİ
Bekir Harmankaya’nın organlarının bağışlanması ile en büyük sevinci hem kalp hem böbrek hastası olan 1 çocuk babası Mehmet Ali Güler yaşadı. Bekir Harmankaya'nın, kalbi, böbrekleri, karaciğeri ve pankreasının helikopterle Akdeniz Üniversitesi hastane bahçesine gelmesi ile birlikte organ bekleyen tüm hastaları ayrı bir heyecan sardı. Harmankaya’nın kalbi ve bir böbreği Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine götürülürken, karaciğer, pankreas ve diğer böbrek, nakil için ambulansla Antalya Medicalpark Hastanesine gönderildi. 
Helikopterin inişi sırasında AÜ Hastanesi’nde kalbin nakledileceği Mehmet Ali Güler’in eşi Arife ve 6 yaşındaki oğlu Necati heyecan ve sevinci bir arada yaşadı. AÜ Organ Nakli Merkezi yetkilileri, kalbin nakledileceği Mehmet Ali Güler’e böbrek nakli de yapılabilmesi için testlerin sürdüğünü bildirdi. Testlerin olumlu sonuçlanması durumunda Güler’in Türkiye’de hem böbrek, hem de kalp nakli gerçekleştirilecek ilk hasta olacağı öğrenildi. 
Arife Güler, eşinin 1,5 senedir diyaliz hastası olduğunu ve kalbinde ortaya çıkan rahatsızlık nedeniyle 4 aydır yoğun bakım servisinde bulunduğunu söyledi. Güler, “Eşim 4 aydır sürekli acı çekti, 3 defa kalbi durdu. Elektroşokla geriye döndürüldü. Yaşaması bizim için mucize oldu. Hem kalp, hem de böbrek naklin gerçekleşmesi onu yeniden hayata bağlayacak” dedi.
Harmankaya’nın diğer organlarından karaciğerinin Medicalpark Hastanesi’nde 36 yaşındaki Sedat Yılmaz’a nakledileceği diğer organların ise yapılacak testlerin ardından en uygun hastalara takılacağı bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.