Bir Hilal Uğruna Gösterisi Gaün’de Sergilendi

Bir Hilal Uğruna Gösterisi Gaün’de Sergilendi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “1915 Bir Hilal Uğruna” gösterisi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “1915...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “1915 Bir Hilal Uğruna” gösterisi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “1915 Bir Hilal Uğruna” gösterisi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Çanakkale şehitlerini anmak, Çanakkale ruhunu millete anımsatıp yaşatmak amacıyla 250 kişinin rol aldığı ve Osman Gazi’nin rüyası ile başlayan “1915-Bir Hilal Uğruna” gösterisinde, İstanbul’un fethi, Çanakkale Zaferi ve Çanakkale’de korunan değerler sergilendi. Seyit Onbaşı’nın sırtladığı top mermisi ile batırdığı geminin tiyatral bir sunumla sahneye yansıtıldığı gösterimde, Çanakkale’de kendi cenaze namazlarını kılan şehitler, dev Türk bayrağının altında nöbet tutan askerler ve daha birçok unsur, izleyiciden büyük alkış aldı.

Gösterim sonrası düşüncelerini paylaşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Görseliyle, içeriğiyle olağanüstü güzel hazırlanmış, o dönemi birebir yaşatan, sanat, estetik, duygu bütün yönleriyle tam bir program, gösteri ve mükemmel bir organizasyon. Böyle bir sahneye, kongre ve sanat merkezimize yakışan çok güzel bir gösteri ve güzel duygularla ayrılıyoruz” dedi.

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci ise geçen yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı sebebiyle Bir Hilal Uğruna adlı bir program hazırladıklarını, bu programı biraz da geliştirerek ve genişleterek daha özel bir program haline getirdiklerini belirtti. Değirmenci, “Programı, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı anısına tekrarladık, genişlettik ve daha anlamlı hale getirdik. Görsellerle, hikayesiyle ve teknik alt yapısıyla beğeneceğiniz bir program haline getirdik. Ankara, İzmir ve İstanbul’da sergilendi, şimdi Gaziantep’te. Bundan sonraki programımızı Samsun’da düzenleyerek insanların hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Gecenin sonunda Vali Yardımcısı Uğur Aladağ tarafından Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın’a çiçek takdim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.