‘bir Gelecek Bırak’ Temalı Seminerlere Öğretmenler Büyük İlgi Gösteriyor

‘bir Gelecek Bırak’ Temalı Seminerlere Öğretmenler Büyük İlgi Gösteriyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı ‘EDU-CEY’ projesi kapsamında öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılı öncesi hizmet içi eğitim seminerleri veriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl...

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı ‘EDU-CEY’ projesi kapsamında öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılı öncesi hizmet içi eğitim seminerleri veriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl ilk defa organize ettiği projede Ceyhan’da görev yapacak öğretmenler 5 gün eğitime tabi tutuluyor. Devlet Bahçeli Spor Tesislerinde düzenlenen eğitim seminerlerine yaklaşık 2 bin öğretmen katılıyor.

Her gün sabah 09.30'da başlayan eğitimler akşam 5’e kadar devam ediyor. 4 seans halinde yapılan eğitim seminerleri yoğun geçiyor. Her biri kendi alanlarında uzman hocalar nezaretinde verilen eğitimlere Ceyhanlı öğretmenler büyük ilgi gösteriyor. Ceyhan’da bir ilk olma özelliği taşıyan bu proje 2024 yılına kadar sürdürülmesi planlanıyor. Projesi kapsamında yapılan etkinliklerin birinci ayağı olarak ‘Bir Gelecek Bırak’ sloganlı ‘kişisel gelişim’ temalı konular ele alınıyor. Seminerlerin ilk günü Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamil Nazik’in sunumuyla öğretmenler protokol ve nezaket kurallarıyla ilgili eğitim aldı. İkinci gün ise NLP Uzmanı Ziya Baran, beyin gücünü kullanma ve hafıza teknikleri konularını ele aldı.

Proje koordinatörü Semender Karabulut bu projeyi tüm Türkiye’ye yaymayı amaçladıklarını ifade ederek “Ceyhan’da bir ilki başlatıyoruz. ‘Bir gelecek projesi bırak’ adı altında Ceyhan’ımızda tüm etkinliklerimizi bu ad altında gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında 2 bin öğretmenimiz hizmet içi eğitime tabi tutuluyor. 10 yılı kapsayan bu projeyi önce Adana bölgesi daha sonra da Türkiye geneline yaymak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karabulut bu projeyle amaçlarının öğretmenleri geleceğe hazırlamak olduğunu vurgulayarak; “Öğretmenlerimiz bilimsel nasıl düşünür, geleceğe nasıl yeni bir proje katabilir. Gelecekte hangi projelere atabilir. ‘Bir gelecek bırak projesi’ zaten adımız sloganımız da bu. EDU-CEY projesi kapsamında öğretmenlerimiz gelecek için hangi yatırımları yapabilir, hangi farkındalığı oluşturabilir bunlar üzerinde karşılık konuşuyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz.” dedi.

Proje kapsamında; protokol ve nezaket kuralları, stres yönetimi ve motivasyon, yaratıcı problem çözme teknikleri ve beyin gücünü kullanma ve hafıza teknikleri Ceyhanlı öğretmenlere ve idarecilere anlatılacak. Seminerlere Gazi Üniversitesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Hamil Nazik, Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Halıcı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Oğuzhan Kırdök, Yrd. Doç. Dolunay Sarıca, NLP Uzmanı Ziya Baran ve Uzman Sultan Erkoç katılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.