Bir dakikanızı bile boşa geçirmeyin

Bir dakikanızı bile boşa geçirmeyin

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, “Mekke'de gerek vakit, gerek kaza, gerek nafile namazlarını Kabe'de kılmaya çalışacağız. Bir dakikamızı bile boş geçirmeneye özen gösterin. O yüzden ibadetle yatıp, ibadet ile kalkmamız gerekmektedir” dedi

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, umreye gideceklere Hacıveyiszade Camii'nde seminer verdi. Seminere kadın ve erkek ile çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Umrede nelerin yapılması gerektiğini anlatan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, “Dünyanın en kutsal mekanına gidiyoruz. Mekke-i Mükerreme dünyanın en kutsal yeridir. Mekanın şerefi, şehrin şerefinden gelir kardeşlerim. Bu şehrin kutsallığı ise yeryüzündeki ilk mabet olmasıdır” dedi. Mekke'de vaktin çok önemli olduğunu vurgulayan Özbuğday, “Mekke'de gerek vakik, gerek kaza, gerek nafile namazlarını Kabe'de kılmaya çalışacağız. Biz oraya ibadete gidiyoruz, sevap kazanmaya gidiyoruz. Günahlarımızdan arınmaya gidiyoruz. Bakınız kardeşlerim açıkça söylüyorum, falan yere gidecem görecem diyerek, bir namazı kaçırırsanız o namazın telafisi olmaz. Bir dakikamızı bile boş geçirmeneye özen gösterin. Sayılı günlerimiz çabuk geçecek. O yüzden ibadetle yatıp, ibadet ile kalkmamız gerekmektedir” diye konuştu.
BİR DAKİKANIZ BOŞA GEÇMESİN
Mekke'de ibadetleri yaparken, aynı zamanda bol bol tövbe edilmesi gerektiğini söyleyen Özbuğday, “Orada bol bol tövbe edin. Hz. Adem cennetteyken, şeytana uymuş ve yasaklı meyveyi yemiştir. Hz. Adem ve Hz. Havva bu olaydan sonra çok pişman oldular ve tövbe ettiler. Siz de onlar gibi tövbe edin ve günahlardan sakının” dedi. Mekke'de dua etmenin de önemini vurgulayan Özbuğday, “Yine tövbe gibi bol bol dua edin. Orada edilen dualar duyulur ve kabul buyrulur. O kutsal mekanda alineniz, kendiniz, milletiniz ve vatanınınz icin çokça dua edin. İslam aleminin durumunu görüyorsunuz. Ne olur orada zulüm gören müslüman kardeşlerimiz için de dua edin. Orası Kuran'ın nazil olduğu yer. O yüzden bol bol Kuran okuyun. Elbette ki orada okuyacağınız Kuran'ın sevabı, diğerlerine göre daha fazla sevap verecektir. Yine orada çokça zikir çekip, Cenabı Hakkı anacağız. Boşa geçen bir dakikamızın bile olmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
ÖRNEK DAVRANIŞLAR SERGİLEYİN
Özbuğday şöyle konuştu: “Diğer Müslüman ülkelerinden gelen kardeşlerimize bakıyorum ya Kur-an okuyor, ya namaz kılıyorlar ya da zikir çekiyorlar. Bizim adamımız geliyor orada birbirlerine askerlik anılarını anlatıyor. Sohbet ediyorlar. Biz oraya ibadet etmek için gidiyoruz. Askerlik anını memleketinde, evinde anlat. İnşallah oradan bol sevap ile arınmış olarak dönersiniz. Biz 15 gün orada bir aile gibi yaşacağız. Ortak kullanım alanlarımız olacak, yemekhane, otel, asansör gibi. Sizden ricam lütfen kimsenin hakkına girmeden sabırlı bir şekilde davranın. Biz orada memleketimizi temsil ediyoruz. Bize yakışır şekilde davranalım ki, diğerleri Müslüman Türkler adam gibi adammış desinler. Örnek davranışlar sergileyin. Güzel bir imaj bırakalım.”
BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.