'Bir Çay Daha Lütfen'in Almancası İlk Kez Frankfurt’ta Tanıtılıyor

'Bir Çay Daha Lütfen'in Almancası İlk Kez Frankfurt’ta Tanıtılıyor
Kaynak Kültür Yayın Grubu, bu yıl 65.’si düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarına iki ayrı stant ile katılırken Alman okuyuculara bir de sürpriz hazırladı.

Kaynak Kültür Yayın Grubu, bu yıl 65.’si düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarına iki ayrı stant ile katılırken Alman okuyuculara bir de sürpriz hazırladı. Amerikalı yazar Katharine Branning’in kaleme aldığı ve daha önce Kaynak Yayınları’nca Türkçe ve İngilizce olarak basılan ve piyasaya çıktığı dönemde tüm dünyada çokça ses getiren “Bir Çay Daha Lütfen” kitabının Almanca baskısı ilk kez bu fuarda görücüye çıkıyor.

Dünyanın en kapsamlı kitap fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında 65. kez kitapla okuyucuyu bir araya getiriyor. Türkiye'den onlarca yayınevinin iştirak ettiği fuarda Brezilya bu yılın onur konuğuydu. Şimdiye kadar 45’ten fazla dünya dilinde yüzlerce kitaba imza atan Kaynak Kültür Yayın Grubu ise eserlerini iki ayrı stantta sergiledi. Oldukça ilgi gören Kaynak stantlarını Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte Kaynak kitaplarını inceleyen Karslıoğlu, Grup bünyesindeki yabancı yayınların Genel Yayın Koordinatörü Fikret Yaşar’dan kitaplarla ilgili bilgi aldı.

Büyükelçi Karslıoğlu, özellikle “Bir Çay Daha Lütfen” kitabı ile TRT’deki yemek programlarından tanınan ünlü aşçı Ömür Akkor'un geçen yıl Paris’te dünya birincisi olan “Selçuklu Mutfağı” kitabının Almanca baskılarının ilk defa Frankfurt Fuarı'nda tanıtılarak Almanya’da piyasaya arz edilecek olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Stantta bulunan yazar Ömür Akkor ise kitabını imzalayarak Büyükelçi'ye sundu.


DOĞAN HIZLAN: YUNUS’UN DERİN FELSEFESİ BATI’YA AKTARILMALI

Kaynak Kültür Yayın Grubu standını ziyaret eden heyette bulunan yazar ve kitap eleştirmeni Doğan Hızlan, İngilizce olarak yayımlanan Yunus Emre ile ilgili bir eseri özellikle inceledi. Ve ardından Fikret Yaşar’dan kitapla ilgili bilgi aldı. Hızlan daha sonra kitap üzerinden Yunus Emre’ye dair ilginç ve üzerinde durulması gereken bir yorum yaptı: "Batı sadece Mevlana’yı tanıyor. Yunus Emre maalesef gölgede kaldı. Aslında Yunus Emre’nin derin felsefesi Batı’ya aktarması gereken bir felsefedir."

13 Ekim’de bitecek fuarın son iki gününde Türkiye'nin fahri kültür elçisi olan Katharine Branning, Almancası ilk defa fuarda sunulacak olan ‘Bir Çay Daha Lütfen’ kitabını imzalayacak. İmza gününde okuyucularla bir de söyleşi yapacak olan Branning, fuardaki ortamı ve ilgiyi gördükten sonra Frankfurt’un önemini bir kez daha anladığını ve burada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Kaynak Kültür Yayın Grubu, gördüğü yoğun ilgi nedeni ile ‘Bir Çay Daha Lütfen’i altı farklı dile daha tercüme kitabı daha geniş bir kitlenin istifadesine sunmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.