Binlerce çalışanıyla dünyaya satış yapan firma iflas başvurusu yaptı

Binlerce çalışanıyla dünyaya satış yapan firma iflas başvurusu yaptı

Dünya ekonomisinde krizin ayak sesleri duyulmaya devam ederken 500 milyon dolar sermayeli firma iflas başvurusu yaptı.

Küresel gelişmelere bağlı olarak ekonomi piyasasındaki sarsıntılar devam ediyor. Faiz kararları sonrasında piyasada yavaşlayan nakit akışını telafi etmenin yolu aranıyor. Şirketlerin temel sorunu haline gelen nakit akışının ise çaresi yok.

krizler.jpg

Para tahsilatının yavaşlamasıyla ticari faaliyetler sekteye uğruyor. Zincirleme kriz etkisiyle en küçük firmadan en büyüğe kadar herkes sorun yaşıyor. Bu zor dönemde ise iflasların en çok görüldüğü firmalar büyükler olarak dikkat çekiyor.

elektrikli-iflaslar.png

Küresel ekonomik krizi gözler önüne seren bir iflas başvurusu daha yaşandı. Elektrikli otomobillere pil ve batarya üreten dev şirketin iflas başvurusu yapması piyasada şok etkisi yarattı.

bu-beklenmeyen-iflas.webp

500 milyon dolarlık mal varlığının dikkat çektiği iflas başvurusunun sonucu merak ediliyor. Eğer iflas onaylanırsa binlerce kişi işsiz kalacak.

elektrikli-iflas.png

Bahsi geçen firma ise ABD merkezli Proterra. Bu fabrikanın iflasıyla elektrikli otomobillerin küresel parça tedariği sekteye uğrayacak. Kritik bir sektör olduğu için Amerika'daki iflasın Türkiye dahil onlarca ülkeyi etkileyebileceği söyleniyor. Firma hakkında alınacak karar ise yakın zamanda açıklanacak.