Binali Yıldırım: Twitter'a Osmanlı tokadını yapıştırırız

Binali Yıldırım: Twitter'a Osmanlı tokadını yapıştırırız

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son dönemde yaşanan olaylardan sonra Twitter'a sert çıktı.

Gezi Parkı eylemleri ve sonrasında, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ortamlarında kışkırtıcı mesaj yayınlayanlar için emniyet birimleri harekete geçti. Özellikle Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi devlet büyüklerine hakaret edenler ve olayları kışkırtıcı tweetler atanlara yaptırım için Binali Yıldırım'a bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Facebook ve Twitter'la irtibata geçmek istedi.

TWİTTER HEDEF TAHTASINDA

Bakan Yıldırım'ın önceki gün yaptığı açıklamaya göre Facebook Türkiye ile iletişime geçerken Twitter işbirliğine yanaşmadı. Bunun üzerine Bakan Yıldırım da Twitter'ı hedef tahtasına oturttu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sosyal medyaya kısıtlama getirileceği yolundaki söylentilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer bir suç varsa, bu suç gerçek hayatta da suçtur. Sanal hayatta da suçtur. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Avrupa Konseyi Siber Suçlar Sözleşmesi Türkiye'nin imzaladığı, 47 ülkeyle tanıdığı, bu günlerde de meclisimizde onaylanacak bir belgedir.

'KAOSA KARGAŞAYA GEÇİT YOK'

Bu belge sanal ortamda işlenebilecek suçlara karşı mücadele ve işlenen suçların cezalandırılmasını öngören tek ve en önemli uluslararası bir sözleşmedir. Benim dediğim şey çok basit. Eğer bu ülkede faaliyet yapıyorsanız, bu ülkede var olmanız lazım. Hem burada faaliyet göstereceksiniz, tüm Türk vatandaşının sırtından külliyatlı miktarda para kazanacaksınız, vergi dairesinin yolunu bilmeyeceksiniz. Bir suç işlendi. Bu suç çok büyük sonuçlar doğurdu, çok büyük mağduriyetler oluşturdu. Bu suçun kaynağına yargı, soruşturma, kovuşturma aşamasında erişmesi lazım. Özgürlüklere sonuna kadar evet, internetin kullanılmasına sonuna kadar evet ama suç işlenmesine, kaos, kargaşa, şiddetin aracı olarak kullanılmasına asla ve asla geçiş yok.

'76 MİLYON OSMANLI TOKADINI ÇAKAR'

Bunu istemek de bir hukuk devleti olarak bizim en tabi görevimizdir. Onun için milyonlarca kullanıcıyı yanlarında hisseder gibi davranarak, bize afra, tafra yapmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımayanı, Türkiye Cumhuriyeti de tanımaz. 76 milyon da onlara Osmanlı tokadını çakar. Bu iş bu kadar basit. Kimse bu ülkenin itibarıyla, gururuyla, onuruyla oynayamaz."di.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.