Bilirkişi, Konak Tünelleri İnşaatını İnceledi

Bilirkişi, Konak Tünelleri İnşaatını İnceledi

Şehir Plancıları Odası, ‘imar planı olmadan inşaat başlatıldığı' iddiasıyla Konak tünelleri hakkında dava açtı. Devam eden dava kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, Konak Meydanı'ndaki şantiyede inceleme yaptı.Şehir Plancıları...

Şehir Plancıları Odası, ‘imar planı olmadan inşaat başlatıldığı' iddiasıyla Konak tünelleri hakkında dava açtı. Devam eden dava kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, Konak Meydanı'ndaki şantiyede inceleme yaptı.

Şehir Plancıları Odası 2'inci Başkanı Uğur Bayrak, Konak tünel projesinin iktidarın kentlere, tarihe, kültürel bellek ve birikime bakışındaki yıkıcılığı temsil ettiğini vurguladı. Bayrak, “Burada görmüş olduğunuz inşaat, kentsel sit, tarihi sit ve arkeolojik sit alanlarının, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının altında yapılmaktadır. Yapılan bu tünel üstteki tüm sit alanlarına zarar vermektedir. Bu tünelin İzmir kentine hiçbir fayda sağlamadığını, ulaşım hatlarında hiçbir oynamaya neden olmadığını ve gereksiz bir proje olduğunu başından beri söylüyoruz.” dedi.

Tünel inşaatının, imar planı olmadan başlatılmasının hukuksuzluk olduğunu kaydeden Bayrak, şöyle devam etti: “Söz konusu proje imar planı yapılmadan, tamamen kaçak olarak başlamış, daha sonradan üzerine imar planları eklenmiştir. Biz de bu planla ilgili olarak dava sürecimizi başlattık. Bugün dava sürecine ilişkin bilirkişi incelemesi yönetim kurulu temsilcilerimizle birlikte arazide yapılıyor. Kente hiçbir fayda sağlamayan, hiçbir şehircilik ve planlama ilkelerine uymayan, söz konusu Konak tünelinin davanın sonuna kadar ve sonraki süreçte takipçisi olacağız.”

Bilirkişi heyeti, yaklaşık iki ay içinde raporunu hazırlayacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.