Bilim şenliğinde projeler konuştu

Bilim şenliğinde projeler konuştu

Özel Enderun Liselerinin bu yıl 5.sini düzenlediği Bilim Şenliğinin açılışı Enderun Liselerinde düzenlenen törenle yapıldı

Özel Enderun Liseleri’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Bilim Şenliği’nin açılışı Enderun Liseleri’nde düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa Konya Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergün, Karatay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Aziz Bor, Mehmet Ali Türkmenoğlu, M. Rıza Büyükdere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Bünyamin Bayram ve Gençlik Eğitim Kurumları yöneticileri katıldı.
Açılışta konuşan Okul Müdürü İlhan Yılmaz, “Dün olduğu gibi bugün de insanlığın çağlar boyunca özlemini çektiği barışı, özgürlüğü, refahı ve sosyal adaleti sağlamanın yolu eğitimden geçmektedir. Yaşadığımız yüzyıl bilgi çağı, bilimsel ve teknolojik devrim çağı, bilişim çağı gibi ifadelerle adlandırılmakta, bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarış artan bir hızla devam etmektedir. 5. Bilim Şenliğimizi öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Özel Enderun Liselerinde eğitim değerleri içerisinde yer alan bilimsel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri yakından takip ettiğimizde kendimizi bilim şenliğinin içinde buluyoruz. Ulusal bilim, okulumuzun ana hedefleri içerisinde bulunan bir stratejidir. Bu stratejiyi okulumuzda geleneksel hale getirmiş bulunmaktayız. Bu yıl 5.’sini yaparak bilim şenliği ile ilgili yakalanan ivmenin sürdürülebilirliğini sağlamayı umut ediyoruz” diye konuştu. Bu yıl düzenlenen Bilim Şenliği’nde 44 proje bulunduğunu ve 88 öğrencinin görevlendirildiğini bildiren Yılmaz, “Uzun ve özverili bir çalışmanın emeklerini sizlerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da, “Enderun Liselerinin bilim şenliğine katılmaktan onur duydum. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ortak çalışmaları bizi oldukça gururlandırdı. Bu şenliğin hazırlanışında emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergün ise, “Enderun Liselerinin her yıl düzenlediği bu bilim şenliklerine bir yenisini daha eklemesi beni son derece mütehassıs etti. İlçemizi en iyi şekilde temsil eden ve ilçemizde birçok başarıya imza atmış bu okulumuzu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Özel Enderun Liselerinin hazırladığı  şenlik, 3 gün devam edecek.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.