Bilim Kütüphaneleri için ilk adım

Bilim Kütüphaneleri için ilk adım

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) toplumda bilime dair olumlu yargı oluşturarak, bilginin bireysel kazanımına yönelik merak ve motivasyonu uyandırmak, öncü bireylerin yetişeceği bir bilgi toplumunun oluşmasına destek olmak amacıyla

Sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında; 81 ildeki il, ilçe ve kasaba halk kütüphaneleri ile Türkiye genelinde 593 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na (YİBO), TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’ndan oluşan birer kütüphane kurulması hedefleniyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülke genelinde başlatılan TÜBİTAK Popüler Bilim kütüphaneleri kurulması projesinin ilk olarak Konya’da hayata geçirileceğini açıkladı. Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yapmış olduğu etkin işbirliği sayesinde kütüphanelere her türlü lojistik ve kurulum desteğinin verildiği proje kapsamında ilk aşamada Konya’daki 11 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda okuyan 3 bin 470 öğrenciye ulaşılacağını söyledi.
Başkan Akyürek, proje kapsamında Konya genelindeki 38 kütüphanede kurulacak TÜBİTAK Kitaplığı ile tüm öğrencilere ulaşılmasının hedeflendiğini vurguladı.
Pilot il olarak Konya’nın seçilmesindeki temel nedenlerin başında güçlü konsorsiyumların geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, 22 Ocak 2009 tarihinde (bugün) Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın katılımıyla Sare Özkaşıkçı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Yurdu’nda TÜBİTAK Kitaplığı Köşesi’nin törenle açılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.