Bilim insanlığı yüceltir

Bilim insanlığı yüceltir

Ünlü fizikçi Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, insanlığa faydalı olmayacak bilimin toplumları yok ettiğini belirterek, ''İnsanlığı geliştirecek ve yüceltecek olan unsurlar bilim ve gönül olmalıdır'' dedi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kalite ve Verimlilik Topluluğu tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''İlerisi İçin Bilim'' adlı konferansa katılan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Batı'nın dünyayı felakete sürüklediğini savundu.
Konferansta bilimde yaşanacak gelişmelere ilişkin öğrencilere görüşlerini anlatan Sinanoğlu, ''Bilimi bir silah olarak kullanan Batı, tohumların genetiğini değiştirerek evreni yaşanmaz hale getiriyor. Dünya düzenini daha da felaketlere sürükleyecek alanlarla uğraşıyorlar. Şu an dünya gıda sektörüne tamamen hakimler. Bu gıdaların genlerinde yaptıkları değişiklikler şu an dünyanın başına felaketler getiriyor. Yeni yeni hastalıklar oluşuyor, anlam verilemeyen olaylar yaşanıyor'' diye konuştu.
İnsanlığa faydalı olmayacak bilimin toplumları yok ettiğine dikkati çeken Sinanoğlu, ''İnsanlığı geliştirecek ve yüceltecek olan unsurlar bilim ve gönül olmalıdır. Zümrüdüanka kuşunun iki kanadından birisi bilim, diğeri gönüldür. İki kanadından birisi eksik olsa uçamaz. Gönülsüz bir bilim kanadı, insanları yok edecek olan atom bombalarını yapar. Batı'nın gönül diye bir kanadı yoktur. Batı'nın bilimi bu yüzden insanlığı yok ediyor'' dedi.
''KENDİ TARİHİMİZİ DİKKATLİ ARAŞTIRALIM''
İnsanlık tarihinde Türklerin birçok yeniliğe öncülük etmelerine rağmen bugün Dünya ülkeleri arasında önemli bir yerinin olmadığını bunun nedeninin ise Türk gençliğinin tarihini yeterince araştırmaması olduğunu anlatan Oktay Sinanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
''İnsanlığın bilim tarihini bizim atalarımızın aydınlatmasına rağmen bugün Batı bizden her yönde ileridedir. Kendi tarihimizi dikkatli araştırırsak onların şu an kendi keşifleri gibi gösterdikleri birçok bilimsel bulgunun bizde daha öncesinde var olduğunu görebiliriz. İşte bu doğrultuda hareket ederseniz geleceğimiz açısından Türkiye için umut olursunuz.''
Sinanoğlu, Türk gençliğinin kendi değerlerinin farkında olarak dünya sahnesine adını bir daha altın harflerle yazdıracağına inandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.