BİLFEST büyük heyecana sahne oldu

BİLFEST büyük heyecana sahne oldu

Meram Belediyesinin örnek eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi MEGA, geleceğin mucitlerini bir kez daha buluşturdu.

Meram Belediyesinin örnek eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi MEGA, geleceğin mucitlerini bir kez daha buluşturdu. Üçüncüsü gerçekleştirilen MEGA Bilim Festivali BİLFEST, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Gelecek adına herkesi umutlandıran projeler arası yarışma ise nefes kesti.

MEGA Bilfest Proje Yarışması’na Konya genelinde bulunan 23 okuldan 80 öğrenci 39 proje ile katıldı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı festival, yarışacak projelerin sergisi ile başladı. Katılımcılar, serginin açılışından önce yapılan fen deneylerini öğrencilerle birlikte izlediler.

ÇOCUKLARIMIZ PROJELERİYLE BİZLERİ BİR KEZ DAHA GURURLANDIRDI

Konuşmasına, kendileri için en güzel şeylerden birinin çocuklarla bir araya gelmek olduğunu belirterek başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, MEGA kapsamında çocuklarla birlikte gerçekleştirdikleri tüm etkinliklerin verimli ve eğlenceli geçtiğine vurgu yaptı. MEGA’yı da bir çocuğa benzeten Başkan Kavuş, “Üç yıl önce bir çocuk doğdu. Ama bugün on yaşındaymış gibi gürbüz bir çocuk. MEGA Projemiz, öğretmenlerimizin ve milli eğitim idarecilerinin sahiplenmesiyle çok hızlı büyüdü. Büyümeye de devam ediyor” diye konuştu. MEGA kapsamında gerçekleştirilen bilim festivali BİLFEST’in bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Kavuş, “Festivale katılan projeler güzellikleri ve özellikleri ile bizleri gururlandırdı. Çocuklarımıza imkan verildiğinde ne güzel işler başardıklarına bir kez daha şahit olduk” dedi.

Sergiye katılan projeler arasında gerçekleştirilen yarışmada Ekoloji ve Doğa Bilimleri Kategorisinde Kemal Hatipoğlu İlkokulu birinci, Kozağaç KESOB İlkokulu ikinci, Cemal Bardakçı İlkokulu üçüncü, Engelsiz Yaşam ve İnsan Yararına Teknolojiler kategorisinde Çomaklı İlkokulu birinci, İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu ikinci, Meram Niyaz Usta İlkokulu üçüncü, Fen Bilimleri Kategorisinde Selçuklu 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu birinci, İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu ikinci, Meram Niyaz Usta İlkokulu üçüncü, Sosyal Bilimler kategorisinde Çomaklı İlkokulu birinci, Karatay Şehit Erol Olçok İlkokulu ikinci, Konya Bilim ve Sanat Merkezi üçüncü, Eğitim Teknolojileri kategorisinde Meram Niyaz Usta İlkokulu birinci, Ayşe Sönmez İlkokulu ikinci, İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu ise üçüncü oldu.

HABER MERKEZİ


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.