Biletler tükeniyor

Biletler tükeniyor

Bayrama sayılı günler kaldı. Bayramda seyahat edecekler mağdur olmamak için günler öncesinden uçak, tren veya otobüste yerlerini ayırdı. Biletlerin önemli bir kısmı satıldı. Seyahat acentaları ise "bilet işini son güne bırakmayın" diyor

Seyahat acentalarında ve firmaların bilet satış bürolarında bayram hareketliliği başladı. Uzun Kurban Bayramı tatili 9 Eylül Cuma akşamı başlıyor. Milyonlarca kişi dokuz gün tatil yapacak. Dokuz günlük bayram tatilini memleketlerinde, akrabalarının yanında veya tatil beldelerinde geçirecekler uçak, otobüs veya tren biletini aldı. Birçok kişi biletini günler öncesinden aldı. Tatil programı belli olmadığı için bilet işini son günlere bırakanlar var. Bayram öncesi ve sonrası için uçak, tren ve otobüs seferlerine yoğun talep var. Firmalar talebi karşılamak için ek sefer koydu. Gar, Otogar ve Havaalanı'nda bayram yoğunluğunun perşembe gününden başlayacağı ifade edildi.

OTOBÜSLERDE AZ YER KALDI

Konya'dan Türkiye'nin dört bir yanına otobüs seferi düzenleyen Metro Turizm'in Konya Genel Müdürü Ahmet Yılmaz, bayram öncesi ve sonrası için seferlere rağbetin arttığını, bayram döneminde talebi karşılamak için ek sefer koyduklarını kaydetti. Yılmaz, "Arefe gününden itibaren İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerden Anadolu'ya doğru seyahat başlar. Tatilin sonunda ise Anadolu'dan metropollere doğru akın olur. Dolayısıyla firmalar planlamalarını yaptı. Bayram hazırlıkları tamamlandı. Ek seferler kondu. Fiyatlarda da herhangi bir değişiklik yok. Vatandaşlar korsan otobüsleri tercih etmesin. Sigortalı araçları tercih etsin. Seyahat edecekler bilet işini son güne bırakmasın" diye konuştu.

UÇAKLARDA DOLULUK ARTTI

Uçak seferleri hakkında bilgi veren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar da, bayram döneminde havada ciddi bir yoğunluk beklediklerini söyledi. Yanar, "Uçak biletlerine talep arttı. Uçak fiyatları ise doluluk oranına göre artıyor. Türk Hava Yolları ve diğer uçuş şirketleri bayrama özel seferler koydu. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'na göre biraz masraflı. Tatil hesapları masrafa göre yapılıyor. Bayramdan sonra seyahat edeceklerin sayısı da hayli fazla" sözlerini kullandı.

HIZLI TRENE EK SEFER KONDU

Hızlı tren biletlerinin önemli bir kısmı ise günler öncesinden tükendi. Hızlı ve kara trene yoğun talep var. Devlet Demiryolları, artan talep üzerine Konya-Ankara ve Ankara-İstanbul arasında 2 ek sefer koydu. Ek seferler hakkında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan duyuruda, "Kurban Bayramı nedeniyle 10 ve 17 Eylül tarihlerinde işletilmek üzere karşılıklı olarak Ankara ve İstanbul arasında ve 9, 16,18 Eylül tarihlerinde yine karşılıklı olarak Konya-Ankara işletilmek üzere 2 ilave yüksek hızlı tren seferi konmuştur" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Konya Garı'ndan alınan bilgiye göre hızlı trenlerin önemli bir kısmında boş koltuğun kalmadığı, diğer kara tren seferlerine ise ek vagonlar atıldığı öğrenildi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.