Bilboard işgallerine artık son verilsin

Bilboard işgallerine artık son verilsin

Demokrat Parti İl Başkanı Rasık Özdemir, Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısında şehir merkezinde bulunan yüzlere ilan panosunun Büyükşehir Belediyesi tarafından işgal edildiğini söyledi.

Özdemir, partiler arasında büyük bir ayırımın yaşandığını dile getirirken, “29 Mart Yerel seçimlerine bizler büyük bir adaletsizlik içerisinde gidiyoruz. Konya’da siyasi partilere yasaklanan bilboardlar ve tüm ilan panoları, belediyenin parası ile belediye tarafından işgal edilmiş ve tamamen kendi reklamlarının yapıldığı bir görüntüye kavuşmuştur. Bu ne seçim etiğine uyar ne siyasi yasağın getirdiği sorumluluklara. Bilboardların yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından neredeyse tüm sokak ve caddelere dikilen levhalarda seçmenlerin gözünü boyamanın yanı sıra diğer partilere de yapılan büyük bir haksızlıktır. Bunun için gerekirse ilgili yerlere yasal hakkımız olan başvurumuzu yapacağız ” dedi.

Özdemir, Türkiye genelinde yaşanan olumsuz tablolara da dikkat çekerek, “Başbakanımız sanki bir muhalefet partisinin lideri gibi tüm illeri dolaşarak şikayette bulunuyor. Başbakanlık makamı şikayet makamı değildir, hizmet üretme ve kendisine yansıtılan tüm sorunlara çözüm üretme merkezidir. Ancak Başbakanımız bunun tam tersini yapıyor. Ülkenin önünde duran ciddi sorunlara eğilmenin yerine başka gündemler ile zaman geçiriyor. Daha dün bir vatandaşımız, ‘Kriz beni teğet geçmedi. Dairemi satarak borcumu ödeyin’ diye not bırakarak intihar etti. Daha dün kendi partisinin belediye başkan adayı yaşanan olumsuzlukları gündeme getirerek adaylıktan çekildi. Kendi içerisinde bile eleştirilere maruz kalan ve her türlü yolsuzluğun, peşkeşin yaşandığı Adalet ve Kalkınma Partisine en güzel cevabı 29 Mart(ta halkımız verecektir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Demokrat Parti Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıtan İl Başkanı Rasık Özdemir, Büyükşehir için Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Türkaslan’ı aday gösterdiklerini ifade ederken, “Karatay’da Mustafa Nazmi Baş, Meram’da Ali Kaval ve Selçuklu’da Mevlüt Arslan ile hizmet etmek için yola çıktık. Yerel seçimler partimiz açısından bir dönüm noktası olacaktır. 29 Mart partimiz ve Türkiye için kötü talihin yıkıldığı gün olacaktır. Ben bu v esile seçimlerin ülkemize ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyor tüm adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

ALİ SAİT ÖGE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.